Szanowni Państwo, niniejszym przekazuję Państwu raport roczny z istotnymi dla Spółki danymi finansowymi oraz opisem najważniejszych wydarzeń mających wpływ na działalność Huckleberry Games S.A. w roku 2019. Rok 2019 był rokiem zmian organizacyjnych w Spółce. W wyniku opóźnień we wprowadzeniu na rynek gry Edengrad oraz odmowy zatwierdzenia sprawozdania finansowego przez biegłego rewidenta dotychczasowy prezes Pan Patryk Borowski z dnia na dzień, ze skutkiem na dzień 31 lipca 2019 roku zrezygnował z pełnienia funkcji Prezesa Zarządu w Spółce. Z powodu nagłej decyzji Pana Patryka Borowskiego, w trybie natychmiastowym z dniem 1 sierpnia 2019 roku zostałem powołany jako członek Rady Nadzorczej do pełnienia funkcji Prezesa Zarządu. Po upływie terminu trzech miesięcy zrezygnowałem z pełnienia członkostwa w Radzie Nadzorczej i zostałem powołany na trzyletnią kadencję na stanowisko Prezesa Zarządu Spółki. W pierwszej kolejności swoje działania skierowałem na to, aby zorientować się w ogólnej sytuacji Spółki. Wprowadziłem porządki i uporządkowałem sytuację organizacyjną Huckleberry Games. Po dogłębnej analizie doszedłem do wniosku, iż zaniechania poprzedniego Zarządu mogły doprowadzić do niekorzystnego rozporządzania mieniem Spółki. Poprzedni Zarząd nie był w stanie odnieść się do zasadności wielu kosztów Spółki i odmówił dalszej współpracy w tym zakresie. Część środków nie została w ogóle rozliczona, w wyniku czego zostały dokonane liczne odpisy aktualizacyjne widniejące w sprawozdaniu finansowym za 2019 rok. Ze względu na niespójne informacje przekazywane przez poprzedni Zarząd uznałem, że dalsza współpraca nie ma większego sensu i w imieniu Spółki będę dochodził do odyskania przysługujących nam należności na drodze sądowej. Pomimo powyższych trudności, które dla Spółki są już historią, wciąż wierzę w sukces Huckleberry Games S.A., czego najlepszym dowodem jest zakup przeze mnie większościowego pakietu akcji w styczniu 2019 roku. Sytuacja Spółki jest w tej chwili ustabilizowana. W najbliższym czasie oczekuję zarejestrowana przez KRS emisji akcji serii F, co spowoduje podniesienie Kapitałów Własnych Spółki i zarazem zmniejszenie obowiązań Spółki.
Ponadto informuję, że Spółka jest w trakcie finalizacji rozmów w zakresie dokona audytu prac wykonanych przy grze Edengrad. Po zakończeniu audytu, w zależności od sytuacji zostanie podjęta decyza co do formy dystrybucji gry Edengrad oraz produkcji na jej podstawie innych gier osadzonych w uniwersum Edengradu. Niezależnie od tego prowadzimy rozmowy z zespołami gamingowymi, które powinny w najbliższym czasie rozpocząć pracę nad nowymi produkcjami na platformy Steam, Switch, Android i iOS. W fazie przygotowań jest również nowa strategia działalności spółki, nadal oparta na produkcji gier, jednak mocno zmieniona w stosunku do pierwotnej strategii Huckleberry. Patrząc na powyższe okoliczności, dzisiaj spokojniej patrzę na rozwój Spółki i w końcu czas poświęcony na rozgrebywanie i porządkowanie historycznych, zawiłych spraw spólki mogę przeznaczyć na działania przyczyniające się do rozwoju. Jestem przekonany, że rok 2020 przyniesie Nam wiele dobrych zmian i ciekawych pomysłów. Serdecznie zapraszam do zapoznania się z raportem. W przypadku jakichkolwiek pytań pozostaję do Państwa dyspozycji. Z wyrazami szacunku, Dawid Modro Prezes Zarządu Huckleberry Games S.A