Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  6,02 zł , zmiana od tamtej pory: 6,64%

Konkurencyjność

Kolega zakupił montaż instalacji fotowoltanicznej 10 kWhp za 35 tyś zł +koszt kontrukcji montażowej na razie niesprecyzowany. U mnie w rodzinie 6 miesięcy temu dostaliśmy ofertę 10 kWhp na dachu za 25 tyś zł. Dzisiaj dostaliśmy ofertę za 15 tyś zł. Rozmawiałem telefonicznie z przedstawicielem Grodno na południu polski o koszt instalacji 8 kWhp na dachu płaskim, dla mnie osobiście. Przedstawiciel Grodno określił konieczność nachylenia na 15 stopni i wyznaczył całkowity koszt dostawy wszystkich elementów koniecznych do instalacji systemu na 4,5 tyś zł.Jednocześnie zaznaczył, że zawsze służą usługą montażu. Średni całkowity koszt takiej instalacji w ogłoszeniach to 15-25 tyś zł. Tak wygląda, że zarówno Remorsol jak i Grodno wyniszczają konkurencję w chwili obecnej. Niedługo klienci tych firm które ich złupiły dadzą ostrzeżenie innym. Tymczasem możemy poczekać aż Columbus wejdzie do Wig20 i będzie można wejść w kontrakty.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
REMORSOL 0,00% 6,42 2025-11-19 09:54:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.