Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,24 zł , zmiana od tamtej pory: -61,41%

Kocioł elektryczny

Witam ?, podziele się informacją dotycząca kotła elektrycznego. Posiadam zamontowany kocioł elektryczny c.o. domu o powierzchni 134m2 połączony z instalacją fotowoltaiczną 10 tyś. KW z rozliczeniem z zakładem energetycznym co 6 miesięcy. Latem są dni w których instalacja fotowoltaiczna potrafi dziennie wyprodukawać Mi 70 kilowatów i do 1 listopada latem mam nadwyżkę ponad 7 tyś. kilowatów. W zimie przy temeraturze ok. - 20 piec zużywa 70 kilowatów dziennie co oznacza ,że ok.4 miesiące grzeje za darmo. Od listopada do maja istalacja produkuje tyle energi ,że domyka Mi się zużycie na pozostałe miesiące ogrzania domu. Ja jestem zadowolony ponieważ ogrzewam dom za darmo a rachunki za energię płacę miesięcznie 40 zł.[ w tym zużycie energi przez inne żródla]. Dlatego uważam ,że połączenie pieca elektrycznego z instalacja fotowoltaiczną do ogrzewania domu jest opłacalne, tańsze od gazu czy pompy ciepła. Polityka klimatyczna UE wszyscy wiemy do czego dąży?.
  • Kocioł elektryczny Autor: ~dyzio
  • Re: Kocioł elektryczny Autor: ~Hosssssaaaaaaaaaa

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SZAR 8,14% 0,09 2025-11-28 15:39:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.