Zapewne sporo osób wzięło juz zysk , bo jesteśmy kolejny raz w punkcie oporu. Pytanie do shorta co zrobi ? ubija i pozwala dotankowac ponownie tym , co juz sprzedali z zyskiem , czy idziemy wyżej i mamy z głowy kolkowiczow z przedziału 20-28. To zbieranie wygląda troszke inaczej niz poprzednie amplitudy, jest tez obarczone wiekszym ryzykiem shorta, który byc moze zechce w końcu redukować pozycje krótką. Zakładam, ze tym razem wybijamy wyżej i korekty mogą nastąpić pozniej , do 28 zł właśnie. Mysle ze gdyby chcieli zbijać, dzis po godzinie14.20 była doskonała okazja, a jednak poszli zbierać sporo wyżej i skończyło sie 1zł na plus od momentu notowan ACF. Nie wydaje mi sie tez , ze liczba zebranych akcji dla nich jest satysfakcjonująca, myślę ze chcieliby pokazać swoją siłę w danych ortex, a nie wygląda to jakoś imponująco. Po to robili tez wcześniejsze amplitudy , zeby ludzie teraz mieli dylemat i uwazali ze oddają "na gorce " którą uznaja za maksymalną możliwą. Żebyśmy sie rozumieli , nie bawię sie w " rakieta odlatuje na północ " , nie zdziwi mnie tez ubijanie . Ja na razie oglądając na spokojnie arkusz nie myślę o sprzedaży. Trzymam sie założonej strategii dostrzegając pewnie różnice, dlaczego tym razem powinno byc inaczej . Tym co sprzedali dzis z zyskiem - gratuluję , choc teraz mamy sprzeczne interesy, bo pewnie chcecie korekty i dotankowania . Zapraszam do dyskusji osoby rozgarnięte, trole miło jak ominą wątek.