Witajcie,
Wczorajsza prognoza trafiona w 80% (czemu nie w 100?) wina widłowego :) Puscił 4 widły w ciągu sesji co się rzadko zdarza...
Przez to pokomplikowało to sprawę gdyż pieniądze na pompke dniową zostały wydane przez spółdzielnie i rozpoczęli wyprzedaż.
Kto sledził notowania non stop ten widział jak ktos z gwardii skupił po 2.15 57 tys papiera by potem oddac tą samą ilosc po 1.9 zlotego.
Żeby nie było, Nie robię z siebie żadnego guru itp.
Po prostu kto by mnie wczoraj posłuchał mógł dzis spokojnie skupic z rana ponizej 1.7 zlotego i przytulic ponad 30%
Nie będę dywagować co do przyszłosci kursu. Chcę wam pokazać jak złapać sie na jazde ze spółdzielnią przed większa jazdą i kiedy sprzedawac.
Np jutro jezeli kurs bedzie z plusu startował i sie utrzymywal z poczatku to wielkie prawdopodobienstwo ze zakonczy na minusie
Jezeli wystartuje z minusa i będzie po 1.9 zlotego to wiadomo ze podbiją potem.
Jak spółdzielnia znajduje spółki (patrzy na ilosc akcji i powod ogromnego spadku)
Patrz trakcja NN sie wysypało skupili pomielili jazda o 100% i dystrybucja
Patrz kopex Skupili w przedziale 0,8/1.1 zl gdy poszło złe info z pbsz pomielili i wywindowali kurs.
itd itd.
Kiedy kupować? Gdy leje się krew i jest mega pesymizm. Jak znaleźc taką spółkę. Trzeba szukać największe spadki i ich powody czy np tylko fundy wysypuja czy bankructwo
Np podam wam dzis gdzie spółdzielnia juz pakuje akcje....
BAH (kurs w okolicach 2 zlotych) Do podania raportu podjada na 3 zlote a potem prezes dokupi. Spółdzielnia to wie i mieli teraz akcje by oddali niecierpliwcy a pomogły im w tym dwa fundusze PZU i teraz NN. Skoncza sypac i wiooo podjazd na 4 złote.
Co do KOPEX. Widać że spółdzielnia ma dużo akcji i stara się mielić by przyciągnąc chętnych.
Np osobiscie z racji że widłowy puscil dzis notowania 70% moich akcji poszło po 2.2 złotego (po prostu ustawiłem się na 4 widłach będąc pewien że nie otworzą)
Trzeba być cały czas na notowaniach i patrzeć
Pozdrawiam i życzę samych sukcesow
groceries