Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,09 zł , zmiana od tamtej pory: -97,61%

Kilka przemyśleń, dlaczego Wiśniewskiem się nie uda

1. Spółki ogłaszają skup akcji własnych, tudzież inwestorzy ogłaszają wezwania na zakup akcji spółki w momencie, kiedy są przekonani, że bieżąca wycen NIE odzwierciedla prawdziwej, tj. godziwej wartości spółki. Wiśniewski ,,chce dać szansę" akcjonariuszom wyjść z inwestycji ze względu na małą płynność? LOL :D Wolne żarty. Gościu nie działa charytatywnie, ale ma większy ,,master plan". On chce na tym nieźle zarobić i tyle w temacie. Sam bym zrobił wezwanie gdybym widział, że moja spółka jest na giełdzie za 1 zł, a w rzeczywistości warta jest 10 zł. Polcolorit, Hutmen, Ciech, przypadki można by mnożyć. Proszę zobaczyć co się stało z kursami tych akcji po wezwaniach ,,po taniości". Wiśniewski - z różnych względów, o których nie chce mi się już tutaj pisać - jest naprawdę zdeterminowany, żeby zebrać te akcje. Jeżeli mu się nie uda będzie musiał podnosić cenę.
2. Mniejszościowi którzy często gęsto kupowali na poziomach 5 zł +, tak naprawdę dawno już spisali ,,psychicznie" tą inwestycję w straty. To jest dla nich praktycznie już bez znaczenia, czy spółka będzie chodziła po 50 groszy, 2 zł czy 4 zł. Oddadzą akcje jak cena będzie wyższa od ceny zakupu, choćby za 10 lat.

Jestem na 99,99% pewny, że Wiśniewski nawet się nie zbliży do 90% Skupi ile? Maksymalnie kilka %, i tyle w temacie. Ja swoich nie oddam, dopóki nie będzie ok. 7 złotych. Jeżeli nie, to trudno. Dla mnie może spaść do 0.
  • Kilka przemyśleń, dlaczego Wiśniewskiem się nie uda Autor: ~kolo

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
REDAN 0,00% 0,05 2025-05-02 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.