zwróciłem się do s-ki by zapytać o inwestycję w nowy zakład i możliwości zawierania nowych kontraktów, bo pamiętam, że ktoś sugerował, że moce produkcyjne na ten rok już zostały wyczerpane. oto odpowiedź:
"Witam,
Z uwagi na obowiązki związane z nadzorowaniem realizowanych kontraktów oraz ciągłym rozwojem Spółki, z pewnym opóźnieniem, jestem gotów przedstawić odpowiedzi na pańskie pytania.
Jeżeli chodzi o inwestycję w nowy zakład produkcyjny to jesteśmy w fazie pozyskiwania finansowania. W maju br. walne zgromadzenie podjęło uchwałę w przedmiocie emisji do 1.700.000 akcji serii E po cenie nie niższej niż 5,00 zł za akcję. Z uwagi na prywatny charakter emisji oraz rygorystyczne regulacje dotyczącego tego obszaru, obecnie mogę przekazać bardzo limitowane informacje.
Tym niemniej chcielibyśmy podzielić się z inwestorami szerszymi wiadomości w formie raportów bieżących.
W nawiązaniu do pytania o zdolności produkcyjne mogę odpowiedzieć w następujący sposób. Intencją Zarządu jest maksymalne wykorzystanie obecnych zdolności produkcyjnych oraz zidentyfikowanych możliwości rynkowych. W praktyce oznacza to, że w dalszym ciągu Spółka stara się aktywnie pozyskiwać nowe zlecenia i kontrakty również na 2011 r. Jednak jeżeli weźmiemy pod uwagę potencjał rynku krajowego oraz wybranych rynków zagranicznych na przykład w perspektywie 2012-2013, to w naszej ocenie niezbędne są inwestycje w budowę nowego zakładu. Naturalnie aby uruchomić działalność nowego zakładu w 2012 r. niezbędne są inwestycje w roku bieżącym. Stąd działania Zarządu zmierzające do pozyskania środków finansowych na nowe inwestycje.
W zależności od odpowiedzi inwestorów instytucjonalnych, oceny atrakcyjności oferty prywatnej, wielkości środków które zostaną pozostawione do dyspozycji Spółki będziemy mogli ocenić możliwość realizacji inwestycji w konkretnym kształcie i precyzyjnym harmonogramie.
Pozostaję z poważaniem,
Pozdrawiam !
Przemek Mikusiński"
moim zdaniem po informacji o objęciu akcji nowej emisji przez nowego/ych inwestorów może być tutaj ciekawie.