Czytam te wasze kłótnie z chlopem i chcialem napisac cos od siebie.
Kilka Faktow odnosnie pro:
- ze spolka podpisala uklad z wierzycielami,
- ten uklad klepnal Sąd,
- w ukladzie pisze wyraznie ile komu akcji bedzie przysługiwac i ile akcji zostanie wyemitowanych,
- czesc wierzycieli (zgodnie z ukladem) zostalo juz splaconych,
jedynie czego nie wiem (moze nie doczytalem) to:
- czy jest jakis okre karencji dla nowych akcji,
- w jaki sposob PKO (nie pamietam czy ten bank) dogadalo sie z Krolem,
widac jaka droge obral Pronek, ostatnio kupil za 19mln jakis badziew z CZP a mial przeciez w kompletnie co innego inwestowac....(poszla sciema ze niby krotkoterminowo..)
pytanie skad mieli tyle kasy (nie wiem czy nie ze sprzedazy nieruchomosci )
akcje musza być wyemitowane - a to czy to bedzie 300 czy 500mln to raczej nie robi róznicy (wiec jezeli pro inwestuje u ruskich to na pewno nie bedzie emitowal mniej akcji - bo niby z czego???)
po to przeciez byly negocjacje z wierzycielami, zeby zgodzili sie wziac zamiast kasy papiery, a wy teraz piszecie ze nie wiadomo czy bedzie tak duza emisja...
emitowac akcje to oni moga ile chca do wysokosci klepnietych w ukladzie (i raczej z tego nie zrezygnuja). pytanie po ile wtedy taki papier bedzie chodzil, windowanie ceny do 2zl jak tu piszecie to czysta abstrakcja..
wiadomo, ze w interesie Krola jest podciagniecie na tyle kursu zeby byl powyzej nominalu, ale skoro juz uklad jest klepniety to generalnie ma to pewno w 4 literach.(martwil sie o tym jak negocjowano uklad)
ostatni zjazd zafundował nam wypuszczajac bodajże ok 90mln akcji... teraz to az strach sie bac...
moze znacie odpowiedzi na moje pytania....
ps. zeby nie bylo ze naganiam na spadki - tez mam spory pakiet pro brany sporo wyzej, niz jest teraz.