Dnia 2017-01-24 o godz. 21:53 ~fx napisał(a):
> Dnia 2017-01-24 o godz. 17:02 ~Jacollodz napisał(a):
> > Nic dodać nic ująć twoja opinia jest w 100 % trafna cierpliwi zostaną wynagrodzenia
>
> Zdecydowana większość tutaj nie ma bladego pojęcia tutaj na jakim poziomie obecnie jest spółka i jak jest postrzegana przez firmy z nimi współpracujące...... .
> I tylko tyle chciałem napisać bo pisanie tutaj nie ma najmniejszego sensu, groszołapy jak ich nazywacie zasypią was setkami takich bzdur,że nieraz sam myślę, ze trafiłem do wariatkowa ;)
> Nie musicie nic im wyjaśniać i udowadniać to że jesteście lepsi od nich świadczy Wasze jakiekolwiek na tyle na ile kogo stać zaangażowanie w MG.
> Kurs jest jaki jest nic nie urośnie w dzień 100% czy 200% i nie raz jeszcze zawiruje a szczególnie na wyższych poziomach.
> Potrzeba tylko trochę czasu a ten działa na korzyść posiadaczy akcji.
> cześć!
>
Po ostatnich komentarzach "wiadomych znawców i mistrzów" mogę jedynie podtrzymać w 100%! to co napisałem nie macie pojęcia o czym piszecie albo nie chcecie go mieć z wiadomych powodów-braku akcji!
Piszecie na przykład już niby o zbyt dużej kapitalizacji a na przykład nikt tu nie wspomniał o wycenie i to aż sprzed roku BBM raczej nie spadła? przyjmijmy, że jest to tylko 50 mln zł więc jak to takfaktyczniez tą kapitalizacją jest? i nie ważne czy wykupią resztę w tym czy w następnym roku - będzie skokowy wzrost aktywów i bilansowanie zysku.
Umowy z gigantami potrzebny komentarz?... a sens? eSport? podobnie zresztą jest konkretny wątek do tego już zapominamy też o mądrze zdywersyfikowanym całym pozostałym biznesie spółki?!, który przynosi stałe i stabilne zyski, albo o "eSport Polska S.A.," model biznesowy określa konkretne wartości ale jasne zaraz krzyk przecież trzeba czekać rok dwa trzy? każdego indywidualna sprawa jeden odpadnie drugi poczeka. Kibicujemy siatkarzom w milionach ME rozpoczynają się 24 sierpnia na PGE nie byłoby lepszej reklamy i to praktycznie na cały świat może będzie jakaś niespodzianka dla nas? "Dodatkowo spółka celowa zawiązana przez strony celem realizacji postanowień umowy inwestycyjnej ma zaprojektować aplikację mobilną - portfel kibica oraz gry komputerowe i ligę e-sportową." czy spółka to wykorzysta zobaczymy.Popatrzmy na Analizę Fundamentalną- wskaźniki, analiza technicza to samo, ostatni wysyp analiz różnych analityków i biur analiz, gdzie praktycznie wszyscy wskazują sektor gier było tu nawet linkowane i parkiet, ipopema jeszcze coś tam ale kto to ma czas wszystko czytać i się chociaż trochę zastanowić jak wszyscy na forach i piszą setki postów bez znaczenia z myślą, że mają tutaj jakikolwiek wpływ na kurs. Pisze tu bo niema potrzeby zakładania nowego wątku może ktoś zdąży przeczytać i chwilę pomyśleć nad tematem a od poniedziałku zaleje nas znowu fala dzieciaków, którzy teraz płaczą bo oddali akcje za darmo miałem wyróżnić jakieś ważniejsze tematy, ale wg mnie wszystko jest ważne wyróżnię ostatnie zdanie: czy na pewno potraficie określić chociaż przybliżoną wartość spółki i jej prawidłową wycenę jutro za miesiąc za rok? ja nie ;o)
ps. bez analogii ale pamiętam jak dziś, takich samych "znawców i mistrzów" piszących identyczne nic nie warte wpisy o optimusie i wejściu w gry; jaki Wiedźmin ? to nic nie warte będzie wydmucha ubiorą leszczy 28.stycznia 2009r akcje kosztowały 0,98zł amen.