Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,51 zł , zmiana od tamtej pory: 14,24%

Jutro wyniki I kw i koniec okresu zamkniętego

Dnia 2020-05-20 o godz. 12:33 ~Prys napisał(a):
> Obserwator co sądzisz PBG rośnie 30% a śmieć wasko gnije po tylu kontraktach i niezłej kondycji finansowej

jutro wyniki I kw. Zobaczymy reakcję. W ub roku był minus, a w tym przestoje COVIDowe.
Aktywny akcjonariat na WAS bardzo mały i nie spekulacyjny, w odróżnieniu od PBG. Poza tym brak większych funduszy. Po wynikach jest znów dłuższy okres otwarty. Wszystko zależy od niewymuszonej perspektywy czasowej. Ja mam długą, chyba że będzie poważna oferta wykupu. Pozdrawiam: lepiej się rozmawia o faktach, a nie plotkach i wycieczkach osobistych.
Jeden zastanawiający kamyczek do ogródka obserwujących.
Otóż gdy WASKO podało wiadomość o podpisaniu dużego kontraktu 20 maja o 13:24, w ciągu kilkunastu sekund zostały zdjęte wszystkie akcje (ok 30 tys) do 1,52, a potem do 1,545 z podskubaniem 1,55.. Sprawdziłem, bo mam dostęp do pełnego pakietu notowań i transakcji on-line z dokładnością do sekundy. To bardzo mi zapachniało insiderami, bo w tym czasie nie można było nawet nagłówka przeczytać, nie mówiąc o wielkości kontraktu.
Chyba, że to jakiś inwestor, który dysponuje bardzo zaawansowanym programem skanującym wiadomości ze spółek opartym na sztucznej inteligencji (są takie). Pierwsza opcja smutna, druga dobra. Nie jestem w stanie stwierdzić która prawdziwa, a plotkami i dywagacjami z zasady nie zajmuję się, bo szkoda na nie czasu.
A co do wielkiego kontraktu to ciekawe co się dzisiaj wydarzyło na Herkulesie (wejście inwestora pasywnego) +35% i podobnie z POZBUDEM, który w ciągu kilku dni wyskoczył o 50% w górę. Podobne argumenty, ale dramatycznie inne akcjonariaty

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
WASKO -1,99% 1,73 2025-10-24 14:38:30
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.