Nie mam akcji czego raczej żałuję ale wolałem nie ryzykować znając chociażby niemałą pozycję szorta i niepewność co do pozytywnych wyników. Nie jestem też fachowcem od czytania raportów i nie wiem do czego mogą po ich publikacji przyczepić się anale? Z doświadczenia jednak wiem, że istotny jest konsensus, którego wyższy wynik w przeważającej liczbie przypadków pozytywnie odbija się na kursie akcji. Poza tym sporo wskaźników wykazuje kupno lub wyprzedanie, a RSI wręcz książkowo ma szansę wrócić z 2 na 3 z przodu, co może świadczyć o solidnym odreagowaniu. Pozostaje niestety kilka wskaźników na sprzedaj uwzględniając już dzisiejszą sesję. Na pewno co do dzisiejszego raportu nie zastosowałbym zasady realizacji zysków po pozytywnym raporcie, bo spadek spółki w ostatnim okresie jest trochę absurdalny. Wracając jednak do pozycji szorta to wciąż jednak uważam, że to on będzie jutro rozdawał karty. Podsumowując: życzę Wam zysków albo przynajmniej zmniejszenia straty ale błagam, nie zmieniajcie się w Bogów kategorycznie twierdzących co jutro będzie;) No i pamiętajcie jedną z naczelnych zasad giełdy: większość z reguły nie ma racji;)