Na koniec 2023 roku mieli 411 zawartych umów na sprzedaż mieszkań, zaś na koniec 2024 już tylko 129. to tylko pokazuje, że niebawem nie będzie komu przekazywać mieszkań bo liczba podpisywanych umów przed wstępnych topnieje w oczach... to o czym wspominałem w wątku o podsumowaniu Mirbudu. W całym 2023 podpisali więcej umów przedwstępnych niż przekazali aktem notarialnym mieszkań, zaś w 2024 podpisali o 260 mniej umów przedwstępnych niż przekazali mieszkań. I tak jak pisałem popatrzcie sobie na zyskownośc JHM za 2024 i na zyskowność całej GK Mirbud.. Wychodzi na to, że gdyby nie JHM to Mirbud miałby znikome zysku... Efekt podpisywania nierentownych kontraktów, ale ogół mnie wyśmiewa zamiast spojrzeć na twarde fakty. Ja wiem, że na pompowaniu kursu też można zarobić.. ale fakty są takie, że Mirbud może być w czarnej d.. A cała otoczka, że odbudowa ukrainy itp.. pytam kim ? jeśli są zoobligowani wypełnić kontrakty zawarte w określonych terminach. Dwa jaki sens jest podpisywać kontrakty na których się nie zarabia ? Lepiej wykonac 5 czy 7 rentownych niż 40 nierentowych bądź na granicy rentowności.