Jestem na PGA i oczywiście udałem się na stoisko Jujubee. Stoisko małe ale są 4 stanowiska do grania jak ja byłem to wszystkie cały czas zajęte, telewizor gdzie prezentują gameplej z Dark Moon, plakaty z gier i fajne oświetlenie. Na stanowiskach widziałem i grałem tylko w dwie gry czyli Dark Moon i Emerald. W pozostałe można też zagrać ale dema są na Steam to szkoda czasu na targach. Najważniejszy Dark Moon i powiem wam że jestem w szoku. Gra działa mega płynnie a te komputery co tam mają to są bardzo słabe (bodaj geforce 1060 czy 1080 coś takiego). Ale najważniejsze że grafika jest super i mroczny klimat dużo mroczniejszy i lepszy niż na materiałach na Steam. Zmienili bardzo grę graficznie już po UI to widać jest całkowicie nowy i nowoczesny, bardzo schludny. Dało się pograć jakieś 20-30 minut na targach i głównie to tutorial. Wszystko bardzo estetyczne, duży nacisk na fabułę. Podobno całą grę da się przejść i tylko już usprawniają i dodają jeszcze jakieś nowe rzeczy. W grze budujemy jednostki jak w rts które wydobywają i skanują zasoby do tego stawiamy budynki na pająku matce i zarządzamy ludźmi. Jest bardzo dużo mechanik i ikon więc widać, że gra będzie bardzo rozbudowana. Klimat super i potencjał. Twórcy pomocni jak się gdzieś zatnie i mówili że na PGA zbierają opinie i sugestie i będą jeszcze to usprawniać i demo będzie niedługo na Steam może nawet w tym roku ale nie traktowałbym tego jako czegoś pewnego. Moim zdaniem bezapelacyjnie najlepsza ich gra z najwiekszą szansą na sukces. Emerald miło mnie zaskoczył bardzo sympatyczna gierka i widać że ludziom też się podoba myślę, że to może być niezłe zaskoczenie. Jestem podbudowany tym co widziałem teraz jeszcze chodzę po halach bardzo fajne targi sporo ludzi.