chasinpotofgold11/25/19, 09:23 PM$MLSS IR firm has them on a non deal roadshow next week.
buythedips211/25/19, 11:27 PM@chasinpotofgold thx
Aortiz1229m@chasinpotofgold@buythedips2 what does that mean exactly?
Jeśli to prawda, to czeka nas na początku grudnia ofensywa piarowa Milestone. Ja osobiście facetowi wierzę, bo to ten sam, który jakiś czas temu narzekał na PR spółki, więc pewnie się wkurzył i zadzwonił, albo napisał.
W zasadzie - nie powinniśmy się dziwić w najmniejszym stopniu tej akcji PR.
Info, na które czekamy - i o którym mówił 15 listopada na konferencji prezes Osser, że to kwestia "tygodni, nie miesięcy" - czyli info o pierwszych szpitalach, które kupiły Compuflo epidural w USA- to informacja dla spółki najwazniejsza od momentu jej powstania. Oczywiście, wazne było przyznanie certfyfikatu FDA w 2017, ale on był przeciez po to, by móc sprzedawać na najwazniejszym rynku medycznym na świecie, czyli w USA. No i teraz - DOPIERO - zaczynamy sprzedawać.
Sam pisałem - i to w ub. roku po podpisaniu umów z firmami dystrybucyjnymi, że "już zaczęliśmy sprzedawać w USA" - widać dziś, o ile za szybki z tą radosną wieścią byłem.
No, ale teraz wygląda na to, że to ostateczne info niebawem będzie. Wydaje się oczywiste, że spólka będzie chciała zrobić jakby nowe otwarcie - także na inwestorów. Początek sprzedaży w USA oznacza, że teraz wreszcie zaczną bardziej koncentrowac się na uruchomieniu sprzedazy wszędzie indziej- od Europy począwszy. Osser zapowiadał w listopadzie, że do tego jedynego szpitala na świecie - we Włoszech, w którym działa nasze Compuflo, dołącżą niebawem nowe. Ale na Włoszech przecież Europa się nie kończy.
Te wysiłki sprzedażowe będą wymagały kasy. Jak wiemy, w grudniu walne w spółce matce w sprawie nowych emisji. Zatem to road show na poczatku grudnia - raczej oczywiste.
Myslę też, że niebawem spólka zacznie byc piarowo dużo bardziej aktywna w Polsce - jak wchodzili na NC i przygotowywali nową emisję (do której ostatecznie nie doszło) były wywiady, był czat z prezesem Osserem. Potem przez 5 lat - cisza. Bo żadnej emisji nie szykowali, żyjąc z pożyczek od spółki matki.
Teraz - skoro mamy zacząć na serio sprzedawać na całym świecie- na początku powiedzmy w Europie - trzeba chyba myśleć o kasie, nowej emisji - i wywiadach zachęcających do kupna akcji spółki.