Mozna sobie je zadawać ----ale Nie znajdzie sie odpoiwiedzi na nie.
Natomaist ja nie raz na gieldzie sobie takie pytanie zadawałem .
rok 2014 11 bit --- idą słuchy ze TWOM to swietna , " nowatorska" na swoj sposób gra ---a kurs buja sie po 10 PLN --- OFE sypie Ostro akcjami w DNIU PREMMEIRY po 10 PLN . ( piatek 14.11 . 2014 roku ) ---poniedziałek otwarcie po 13 PLN ( 30% wyzej ) mielenie a potem w 3 tygodnie zrobnili 70-80 PLN ---
tez mozna sie bylo zastanawiac przez tygodnie miesiace ---Dlaczego ? skoro gra na roznych portalach jest chwealona przez roznych dziennikarzy growych skoro na roznych imprezach growych jest chwalony TWOM ---to dlaczego to nie roslo ? -----BO NIE.
rok 2015 ---CDR --Swietny debiut W3 ---wielu ludzi sie po tym debiucie zapakowało ---a Kurs Dynadał po 20 + PLN do Konca 2015 roku i jeszce przez jakis czas 2016 roku ---klazdy sie zastanawial dlaczego to nie rosnie --Odpowiedzi były takie ze WSZYSTKO JEST JUZ W CENIE ---TEraz bedzie tylko gorzej bo przychody spadaja a CDR to SPOLKA JEDNEJK GRY -----CO było potem ?
rok 2020 --XTB pokaza ł swietne wyniki za 1 qw 2020 --kurs bujnal na 11 PLN ale ktos go zwalił i to mocno ---poszedł news ze FUNDUSZ ktory siedizął prawei dekade spzredaje akcje i BUDUJE KSIEGE PPYTU --- okazuje sie ze po 6 PLN spzredaje akcje --- kuers sie załamuje na jakis zcas---potem rosnie na 30 PLn i potem znowu sie załamuje i lata po 12-15 PLN pzrez rok a nawet dluzej ----spolka w miedzy czasie wypalca dywidendy a obecnie kurs to 70 PLN.
Moja uwag ajest taka ---warto sobnie zadawac pytania dlaczego ---ale jesli nie znajdziesz racjonalnej odpowiedzi a uwazasz społke za TNIĄ ---to OLEJ TO ---po prostu korzystaj z sytuacji KUPUJ TANIO zeby potem sprzedać Drozej i tyle w temacie .