Forum Ogólne

Jaki Pan taki kram.

"Niestety wykonując swoje obowiązki służbowe bardzo często mam doczynienia z ludzmi, którzy po prostu regularnie staraja się omijać obowiązujace przepisy prawa. Widziałem już takich delikwentów co przez 5 lat zawieszali i odwieszali działalność gospodarczą i 50 razy..."

"Jaki pan taki kram" mówi się patrząc na nasze ustawodawstwo. Dlaczego więc nie czynić tego uruchamiając działalność tylko na osiem godzin, a w soboty w ogóle? Państwo ustalając prawo powinno przewidywać jego kontrolę, a nie posiłkować się domniemaniami.
Mówiąc o "obowiązujących..." wiemy co Pan,Panie inspektorze ma na myśli.
W tej sytuacji zaliczenie Pana do słodko pierdzących jest dla Pana zaszczytem.
Jeszcze nie słyszałem o inspektorze zbierającym informacje o faktycznym wykonywaniu działalności w okresach zaprzestania wykonywania działalnosci.
Zwykle zaczyna od podłego : "dlaczego Pan tak często zawieszał działalność" licząc na nieznajomość SUS przeciętnego obywatela tego płebla i nie przelicza się mając za sobą swój sąd.
Z naszej praktyki wiadomo, że zastępując słowo w piosence : Facet to świnia...słowem "inspektor ZUS" w pełni oddamy charakter tej profesji.
Znam przypadek inspektora, znajomego pokrzywdzonego, który w swoim sądzie zusowskim patrząc pokrzywdzonemu w oczy powiedział ; "Tak, wysoki sądzie zusowski, ja przedstawiłem ubezpieczonemu w kontroli zarzuty od których on miał prawo się odwołać, a czego nie uczynił ". Nie będę tego tłumaczył (zarzut, a ustalenia) ale wtajemniczeni uczestnicy tego forum wiedzą o co chodzi.
Tak więc Panie inspektorze gdyby był Pan człowiekiem honoru nie uczestniczył by Pan w działalności tej zbrodniczej samodzielnej jednostki państwowej.
Śpij Pan spokojnie.