Mirbud właśnie opublikował wywiad prezesa krytykujący proces przetargowy ws. CPK na swoich mediach społecznościowych. Dla mnie fakt, że w ogóle taki tekst się pojawił to coś pozytywnego! Nie pojawiłby się bez woli mirbudu.
Spółka nie tylko walczy, wytycza trend, wpływa na przepisy i prawo ale też zaznacza: JA TU JESTEM, jak nie ten kontrakt to inny poproszę!, a co najważniejsze jest patriotyczna bo płaci podatki w Polsce przez co domaga się polskich środków. Natomiast dla troli pojawił się temat i już skaczą, już zatroskani publikują xd wątpię by nawet te trole tego nie rozumiały.
Mirbud głośno artykułuje swoje, branżowe oraz narodowe racje. Brawo. A co najważniejsze wygrywa! Portfel to prawie 9 mld, współpraca z gddkia, wojskiem, samorządem i rządem jest wspaniała. Widać to po wielkich zleceniach jakie trafiają się mirbudowi. Przecież spółka buduje m.in. Prestiżowa bazę i lotnisko dla f-35! A trole coś piszą o tym, że mirbud obecną władza ogrywa. Tak jak i za PiS tak za KO mirbud rośnie bo jest solidna spółka!
A z innej beczki. Czy tylko ja mam wrażenie czy nikt już nie chce oddawać akcji? Przepływ między fundami z ostatnich miesięcy jest lekko na plus pod kątem zebranych akcji. Stad wzrosty. Jednak ok. 1/3 akcji w rękach drobnicy nie zmienia się. Nikt nie chce oddać poniżej 20! A wielu na pewno nie odda nawet i drożej.
Kwestia 2 lat jest zysk 200+ netto. Gdy w 2027 zrealizują się zyski z megaprojektow drogowych pozyskanych w 24 oraz złote strzały jak kontrakty wojskowe.
Miłego