To ze spółka manipuluje wartościami nieruchomości by celowo wprowadzać w błąd inwestorów to wiadomo tutaj od dawna.
Jeśli pominiemy te przekręty tzn obciążenie wyniku finansowego sztucznym zaniżaniem wartości o kwotę 137 mln możemy uczciwie powiedzieć że spółka faktycznie zarobiła 53,8 mln co na akcje daje 0,43 zł, a to przy obecnym poziomie cenowym daje wartość wskaźnika c/z równy 5,65 !!!! myślę że nie jest drogo. Tak dla przypomnienia wg sprawozdań jak octava podawała wartości swoich aktywów w mln euro 2007 248,40 rok 2008 266,50 rok 2009 195,90. Krótko przesacowali wartości swoich nieruchomości o ok 27%!!!!!!!!! a co na to się składa? Trochę sie pomęczyłem a to wyniki moich wyliczeń
metr2 magnoli to wycena 12 tys tyle co fajneg mieszkania a to już duże przegięcie,
metr2 terenu we wrocławiu w ścisłym centrum tj okalające centrum spółka ma tam 24 he wyceniono za 61 zł,!!!!!!
metr2 terenu pod inwestycje z pozwoleniami i z całością nakładów na inwestycje ok 800 zł.!!!!
metr2 łąk konstancinskich to ...ok 41 zł.
taka wycena panowie prezesi to gówno nie wycena a wasze sprawozdanie to szmata. Jesteście zerami parafrazując klasyka millera.
Mam nadzieję że waszymi złodziejskimi zagrywkami zajmą się służby powołane do tego.
Od czego jest knf takich durni powinno się pozamykać by nie okradali wszystkich z ich pieniędzy tj. nas drobnych akcjonariuszy i przyszłych emerytów bo wg sprawozdań ofe na koniec 2009 posiadały nie przekraczając żadne łącznie prawie 13 % akcji.
a wczoraj pisałem ciekawe jak oszukają ludzi wyceną masz kurna duży przekręt na 140 mln nie doceniałem ich potencjału. A że skupu nie będzie przy tych poziomach każdy normalny chyba już zdaje sobie sprawę.