ja to widzę następująco... w dotychczasowej strukturze spółki potencjalny przyszły nabywca mógłby nabyć co najwyzej pakiet akcji dotychczasowych akcjonariuszy większościowych dających kontrole nad spółką... reszta akcji ciągle była by w rękach drobnych.... teraz będzie mógł kupić 100% FH Jago (jako działalności mrozonkowej).
kolejny aspekt to spółdzielnia niebrzyda chcąc pozbyc sie chłodni najpierw musiała by pozbyć sie zrembu i ganta, teraz będzie to oddzielone
kolejny aspekt jest nastepujący... pozbywajac sie działalności mrozonkowej nadal niebrzyd i spółka istnieje na GPW jako stormm... strormm będzie dalej bawił sie w inwestoka....oby tylko z powodzeniem(dotychczasowa działalnosć jago jako spółki matki troche nie pasowała jago działalnosć inwestycyjna.... teraz profilem tytułowym spółki będzie włąśnie takowa......oby tylko z powodzeniem :) jesli jago jako mrozonki zaczeły by zarabiać a inwestycie stormmu w kontrakty etc były in plus to lecimy na 10zł w dłuższym terminie....lecz jeżeli konsolidacia i porządki w logistyce mrożonkowej nadal dawały by minus a stormm jako fundusz dał tupy w wynikach in minus lecimy na 1zł w dłuzszym terminie
jak będzie czas pokarze i niech kazdy sam sobie wybierze koncepcje przyszłosci...ja bynajmniej sam nie wiem :/ wiem ze zostane w akcjach i bede obserwował bacznie....juz niedługo stormm
pozdr