Nie ma co się oszukiwać, że spółka ostatnimi czasy jest pod celownikiem wielu z nas. Ja również zakupiłem mały pakiet i jak każdy posiadacz czekam na duże wzrosty. Są pewne niejasności.
1) akcjonariat?
Napisałem do spółki maila i czekam na odpowiedz. Jak wiadomo CDE podało komunikat o zmniejszeniu posiadania poprzez scalenie. Ale wychodzi, że co? Że CDE tylko ma scalone akcje? Tu jest nie wiadoma. Wg. stanu jaki podali to na 29.05.2015r. mamy 2 500 000 akcji z czego 90% nowej emisji po 2 zł ma EQUIMAXX. Mam nadzieje że to wyjaśnia.
2) plany dot. spółki
Myślę, że to wyjaśni się do końca miesiąca czyli to NWZ. Jeśli czytaliście dokumenty to planują emisję dla inwestora, gdzie jak napisali Cena emisyjna akcji serii G zostanie ustalona przez Zarząd Spółki przy uwzględnieniu bieżącej i prognozowanej sytuacji na rynku kapitałowym w Polsce oraz oceny perspektyw rozwoju Spółki i jej wyników finansowych, a także aktualnej wartości Spółki.
Wychodzi na to że Equimaxx przejął sobie spółeczkę i teraz ma jakieś plany. Moim zdaniem jest już ktoś z kasą, ale tego się dowiemy. Wydaję się, że warto poczekać bo tutaj będą duże skoki w góre!!!!!!!!
Spółka jest obserwowana.
Będzie ciekawie
Pozdrawiam