w sektorze bankowym? Wg moich - skromnych - wyliczeń, może dać jeszcze ok. 20-30% wzrostu.
Czy to dużo? Dla mnie ZDECYDOWANIE NIE!
Why?
Ci, którzy mnie znają, wiedzą, że jestem zainteresowany spółkami, które mogą dać kilkaset, a nawet - jak moje typy pokazały w przeszłości - kilka tysięcy %.
Aktualnie przyglądam się spółce Plaza Center, której potencjał liczony może być w tysiącach procent, dlaczego?
* postępowanie arbitrażowe na kwotę €367m czyli ok 270PLN / akcje, które w tym momencie są notowane po 2.5PLN
* przy arbitrażu możliwa jest ugoda, o której ostatnio zrobiło się głośno, więc zakładając kwotę na poziomie 50% i odliczając wszystkie zobowiązania jakie spółka ma daje i tak kwotę blisko 100PLN / akcje, czyli potencjał wzrostu ok 4000%
* technicznie spółka wyglada znakomicie - w piątek został wygenerowany sygnał kupna, z maksymalnie zieloną świecą na najwyższym historycznie wolumenie
*A/D jednoznacznie pokazuje od dłuższego czasu akumulację, która skokowo przyspieszyła przy ostatniej sesji
* patrząc na wykres SW walor był wyceniany na 1200zl / akcje
* insiderzy brali z tego co znalazłem akcje po 30zl
* spółka pokazała sile wzrostów niejednokrotnie - zarówno na GPW jak i w Londynie, gdzie możemy zobaczyć jak rosła w sesje/kilka sesji o 1800%
* kapitalizacja spółki jest bardzo niska ca 16mPLN, co przy obecnym FF dodatkowo daje pole do spekulacji
* przypomina mi to sytuacje Praire / GreenX sprzed 5 lat tylko wtedy Praire było notowane po 0.5PLN, a przekładając to na obecną sytuację PLZ, to jakby kupować dziś GRX po 0.1-0.2PLN z opcją ugody, której na GreenX nie ma.
Powodów do zainteresowania się spółką jest oczywiście więcej, do czego zachęcam, No takie sytuacje trafiają się nieraz raz w życiu.
Nie namawiam oczywiście do ślepego K/S, ale biorąc pod uwagę ostatnie informacje, ruchy na papierze, krążące plotki o ugodzie, skupowaniu akcji przez słupy, Romanie etc wydaje się, że będzie to bardzo gorący walor w nadchodzących sesjach.
Pozdrawiam i życzę dużo zieleni