Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  7,20 zł , zmiana od tamtej pory: 103,20%

Ile przed Millenium % wzrostu? Czy będzie hitem

w sektorze bankowym? Wg moich - skromnych - wyliczeń, może dać jeszcze ok. 20-30% wzrostu.

Czy to dużo? Dla mnie ZDECYDOWANIE NIE!

Why?

Ci, którzy mnie znają, wiedzą, że jestem zainteresowany spółkami, które mogą dać kilkaset, a nawet - jak moje typy pokazały w przeszłości - kilka tysięcy %.

Aktualnie przyglądam się spółce Plaza Center, której potencjał liczony może być w tysiącach procent, dlaczego?

* postępowanie arbitrażowe na kwotę €367m czyli ok 270PLN / akcje, które w tym momencie są notowane po 2.5PLN
* przy arbitrażu możliwa jest ugoda, o której ostatnio zrobiło się głośno, więc zakładając kwotę na poziomie 50% i odliczając wszystkie zobowiązania jakie spółka ma daje i tak kwotę blisko 100PLN / akcje, czyli potencjał wzrostu ok 4000%
* technicznie spółka wyglada znakomicie - w piątek został wygenerowany sygnał kupna, z maksymalnie zieloną świecą na najwyższym historycznie wolumenie
*A/D jednoznacznie pokazuje od dłuższego czasu akumulację, która skokowo przyspieszyła przy ostatniej sesji
* patrząc na wykres SW walor był wyceniany na 1200zl / akcje
* insiderzy brali z tego co znalazłem akcje po 30zl
* spółka pokazała sile wzrostów niejednokrotnie - zarówno na GPW jak i w Londynie, gdzie możemy zobaczyć jak rosła w sesje/kilka sesji o 1800%
* kapitalizacja spółki jest bardzo niska ca 16mPLN, co przy obecnym FF dodatkowo daje pole do spekulacji
* przypomina mi to sytuacje Praire / GreenX sprzed 5 lat tylko wtedy Praire było notowane po 0.5PLN, a przekładając to na obecną sytuację PLZ, to jakby kupować dziś GRX po 0.1-0.2PLN z opcją ugody, której na GreenX nie ma.

Powodów do zainteresowania się spółką jest oczywiście więcej, do czego zachęcam, No takie sytuacje trafiają się nieraz raz w życiu.
Nie namawiam oczywiście do ślepego K/S, ale biorąc pod uwagę ostatnie informacje, ruchy na papierze, krążące plotki o ugodzie, skupowaniu akcji przez słupy, Romanie etc wydaje się, że będzie to bardzo gorący walor w nadchodzących sesjach.

Pozdrawiam i życzę dużo zieleni

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MILLENNIUM -1,08% 14,62 2025-09-17 17:02:24
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.