Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1 912,00 zł , zmiana od tamtej pory: 52,98%

i to ciekawy komentarz dot. odpisów.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Magia-miliardowych-odpisow-czym-sa-i-jak-sie-je-wylicza-7348368.html

Ktoś trolowaty wczoraj napisał. o moich pseudoanalizach i że to nie jest forum do gadania o spółkach.
Po pierwsze nie przeprowadzałem żadnej analizy a jedynie prowadziłem dyskusję z zosią i wydaje mi się, że ta dyskusja była ok.:)
Po drugie wielu nie zdaje sobie sprawy, że gdyby nie spółki z wig20 to nie byłoby ruchów na indeksie wig20 i pochodnych. Kurs wig20 wyznacza 20 notowanych spółek a to się przekłada na pochodne na indeks i pochodne na akcje. Staram się tu rozmawiac jedynie o spółkach z tego indeksu więc kolega "krytyk" nie bardzo kuma czaczę :)
I wreszcie jakaś korekta na KGHM i trochę żałuję, że nie zaryzykowałem i nie otworzyłem S w okolicach pow. 77 bo to spory na dziś zarobek.
Musze się przekonać aby w okresie korygowania wzrostów próbować grać Skami na akcje sprawdzonych spółek.
Za to PKN się dobrze trzyma, opublikował raport roczny ale nie kumam dlaczego w necie na portalach finasowych nie widac komentarzy do tego raportu. Dla mnie ten raport jest ok więc chyba dlatego kurs trzyma wysoki poziom. Zobaczymy

@emeryt. Gdyby wszystko na rynkach było przejrzyste i transparentne to musieli by zlikwidowac rynek pochodnych i nie było by tej fajnej zmienności. Ważne aby inwestor umiał odcedzić istotne informacje od plewów oraz pseudoanaliz, komentarzy etc, bo w dzisiejszych mediach można szybko grac tzw zajawkami na ludzkich emocjach i stąd tez mamy zygzaki na rynkach. Co by nie myśleć to KGHM jest spółką o globalnym charakterze i w gronie nie wielu na świecie koncernów miedziowych i poddaje się cyklom, dlatego czy kupisz na dołku czy górce, to w perspektywie 30-40 lat nie zostaniesz na lodzie. Dywidendy przez te lata będą rekompensowały ewentualne straty a umiejętność wchodzenia i wychodzenia dodatkowo pomnaża kapitał.
Jedyne ryzyko to ewentualna reprywatyzacja i nacjonalizacja bo wtedy to nie ma mocnych :)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FW20 1,85% 2 925,00 2025-10-15 16:18:46
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.