Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  3,37 zł , zmiana od tamtej pory: 50,97%

Hamuj obawy, gdy spadają ceny – radzą Warren Buffett i Charlie Munger

"punkt widzenia zależy od punktu siedzenia" ..

jeśli jesteś zapakowany po kokardki z nikłą szansą na zdobycie kolejnych środków do inwestycji to raczej ta wypowiedź nie pocieszy cię :) :)

z punktu widzenia gracza jeśli jestem zapakowany w walor i dokupuje go w trendzie spadkowym zwiększając pozycje na nim to popełniam kardynalny błąd - nie uśrednia się w dół !!!

z punktu widzenia gracza który nie posiada akcji spadający kurs jest mi na rękę ale to też nie powód aby kupować taki walor
dla mnie ( jako technika ) kurs przy mocnym wyprzedaniu musi zareagować na dane wsparcie przy odpowiednim układzie wskaźników .. stare przysłowie pszczół mówi - " nie łapie sie spadających noży " :) :) chyba że ktoś szuka adrenaliny na giełdzie :)

mówi się, że giełda wyprzedza gospodarkę i twój guru którego cytujesz prawdopodobnie - Warren Buffett zawsze powtarza
KUPUJ GDY LEJE SIE KREW ale jak dla mnie na inwestycje to ta "ranka" jest jeszcze za malutka chociaż podwaliny są - czyli bardzo negatywny sentyment do giełdy i bardzo złe nastroje gospodarcze - im gorzej tym bliżej dna

gdy indeksy główne ( S&P ) lata co sesje góra dół po 100 pkt to nie jest czas na inwestowanie tylko na spekulowanie
DAX po 500 pkt - kosmos

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MONNARI -2,31% 5,08 2025-10-31 17:00:00
2025-10-30
Umowa nabycia przedsiębiorstwa
2025-10-27
Skup akcji własnych.
2025-10-24
Skup akcji własnych.
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać