cytuję mój post pisany kilka dni temu :
tak gołym okiem widać, że na notowaniach cognora siedzi grupa osób zaniżająca kurs i powstrzymująca przed wzrostem. Wystarczy przeanalizować wszystkie sesje w jaki sposób dochodzi do spadku kursu i jak ustawiane są zlecenia sprzedaży.
Schemat jest zawsze ten sam. Jak kurs ma spadać następuje wyrzucanie akcji (MOŻE jest to tylko PRZERZUCANIE Z WORA DO WORA) w takiej ilości, jaka jest konieczna, by osiągnąć zakładany spadek kursu. Ja nazywam to KONKRETNYM WYRZUCANIEM.
Po wyrzuceniu i obniżeniu kursu następuje zablokowaqnie sprzedaży wystawieniem kilku półek z dostatecznie dużą ilością wolumenu sprzedaży, by skutecznie zniechęcić potencjalnych inwestorów przed ruszeniem kursu do góry.
Strategia ta pozwala na kupowanie akcji po niższej cenie od rozgoryczonych i zniecierpliwionych drobnych akcjonariuszy, którzy nie mogą doczekać się od kilku lat trendu wzrostowego, co jest tym bardziej przygnębiające, że inne spólki już dawno mają wzrosty kilkuset procentowe od swoich minimów. Rozgoryczenie jest tym większe, że najpierw latami trwała restrukturyzacja, która de facto zakończyła się fiaskiem (pozbyciem się swojej dotychczasowej działalności), a obecnie pomimo głoszonej hossy w branży jakoś giełda nie zdyskontowała tego faktu w notowaniach cognora.
Sam fakt dotychczasowego nie ujawnienia się inwestorów, którzy nabyli ostatnią emisję daje wiele do myślenia i może budzić wiele kontrowersyjnych opinii. Wydaje się, że samemu cognorowi też zależy na nie ujawnieniu tych inwestorów. W mojej ocenie są to słupy, które właśnie od wielu miesięcy sterują notowaniami . "
Dodam jedynie, że robi się z nas akcjonariatu mniejszościowego jaja, bo to nie MALI zaniżają kurs. Palce maczają w tym osoby, które stworzyły ze sobą mafijne powiązania !!!