zbyt wielu tutaj zostało powieszonych na wyższych poziomach i teraz usilnie zaklinają rzeczywistość.
Dlatego tym, którzy lecą na tanie chwyty tej spółki przypominam:
1. obecna liczba akcji do serii E to ponad 77mln ale będą jeszcze serie F, G itd. (obecnie ponad 130mln akcji) wystarczy przeczytać uchwały z grudnia 2016
2. spółka zatrudnia tylko 1 osobę p. A. Zemsta, która z rynkiem gier nie ma nic wspólnego (lody kręci WKM)
3. spółka pozyskała z emisji obligacji i serii D ponad 8 mln zł, przez cały rok wykazała zysk netto ponad 1 mln zł a w kasie mamy pustki, ledwo ponad 220 tys zł. (zobacz ostatni raport)
4. kto przy normalnych zmysłach kupuje spółkę w USA zatrudniając tylko 1 osobę w Polsce? Na dodatek kto przy normalnych zmysłach kupuje tylko 49% udziałów nie mając wpływu na tą firmę? A no tylko ten co miesza bo jemu to się opłaca i chce wyciągnąć kasę (standard na NewConnect)
5. umowa z Tmobile jak każda inna, są spółki na NewConnect które mają podobne umowy i kokosów nie zarobiły a to dlatego bo czy Tmobile czy inny operator tę gałąź sprzedaży ma nierozwiniętą. Wystarczy zobaczyć TOP 10 gier w Tmobile a sami zobaczycie, że z tego żadnej kasy nie będzie
6. gry dla Messnegera Facebooka, ja tego nie widzę, bo o ile na samym Facebooku takie gry mają sens to na Messengerze który służy do komunikacji tego nie czuję. Tu będzie podobnie wiele firm produkujących w przyszłości gry dla Messengera i zrobi się z tego prawdziwy jarmark, pytanie czy to da zarobić producentom czy Facebookowi? Facebook na pewno coś tam zarobi ale co do producentów to wątpię.
7. Ta spółka obecnie nic ale to nic nie pokazała a wyceniana jest na wiele mln złotych. Gra Cukierowo która kosztowała kilkanaście tys lub kilkadziesiąt tysięcy USD, nie zwróci się bo jest za darmo, jedynie płaci się za dodatkowe funkcjonalności i pytanie jaki dzieciak będzie kupował te funkcjonalności? Czy prawo pozwala małemu dziecku kupić dodatkowe funkcjonalności?
8. spółka stosuje nierówny dostęp do informacji co już pisałem przy premierze gry Cukierowo, to oznacza, że mamy do czynienia z amatorami a nie profesjonalistami
9. premiera gry na wystawie motocykli w Warszawie, mój komentarz patrz pkt. 8
10. spółka obecnie nic nie posiada poza BBM, którego jest właścicielem tylko w 49% i podstawowe pytanie, kto ma pozostałe 51%, czym jest tak naprawdę BBM, kiedy powstało i co do tej pory zrobiło, bez tego nie jest możliwa dokładna wycena tej wydmuszki.
A teraz Ci którzy, kupowali na wyższych poziomach zaczną dawać mi minusy i komentować mój głos rozsądku. No dalej naganiacze na tą wydmuszkę, piszcie, piszcie, śmiało.