Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  13,95 zł , zmiana od tamtej pory: 41,94%

garść statystyk z 3 sklepów spółki na allegro

Nudziło się mi i napisałem program do liczenia pozytywnych oficjalnych ocen wystawionych sklepowi przez zweryfikowanych i unikatowych klientów.

Spółka sprzedaje w większej ilości marketplaceow i punktów, ale na potrzeby mierzenia dynamiki 3 sklepy wystarcza. Wziąłem 3 następujące sklepy z allegro: 1. CHT, oficjalny sklep ChemicalTiger na allegro, w którym to głównie sprzedawane są produkty do autodetailingu, ale też trochę klimy ClimaSet. 2. SK, sklep Super_Klima w którym to sprzedawana jest praktycznie sama klima ClimaSet oraz 3. BC, czyli Bionicare gdzie sprzedawane są produkty pielegnacyjne marki Bionicare, ale też inne produkty kosmetyczne. Najstarszy sklep ma jakoś rok i 7 miesięcy a najmłodszy jakoś 10 miesięcy. Zliczać zacząłem w momencie jak zaczęły się pojawiac oceny (w każdym przypadku pominąłem kilka tygodni, gdzie za dużo się nie działo, bo początek). Każdy wpis to kolejny zamknięty tydzień (niedziela). Wartości odnoszą się do całych tygodni, do sumy w obrębie poszczególnych tygodni. Zliczane są unikatowe, pozytywne oceny. Zliczylem wyłącznie do badania dynamiki i śledzenia postępów, może będę updateowac ten post, jak się mi będzie chciało. I tak:

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BSH -1,49% 19,80 2025-09-25 16:29:36
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.