Cześć! Parę lat temu kupiłem akcje Game island w preIPO widząc ciekawy pomysł na realizację przyszłych projektów. Teraz gdy jest czas na podsumowanie po wydaniu gry w EA powinniśmy zastanowić się co poszło nie tak. Już od początku nie było widocznego marketingu gry, przez co na pewno maksymalne pliki graczów wyniosły tyle ile wyniosły. Na pewno gdyby lepiej był przeprowadzony marketing piki graczy by były na poziomie co najmniej 1000 graczy do pierwszej godzinie po premierze. Jestem ciekawy czy przed premierą nie widzieli bugów i błędów w grze przed tak ważną premierą w historii spółki. Dziwne jest to że nie przetestowali jej przed wypuszczeniem. Dodatkowo mogliby chociaż pokazać ją inwestorom przed jej wypuszczeniem by móc przynajmniej zdecydować czy jest już czas na premierę. Myślę też że siedziba firmy na wyspie słodowej to jest na pewno zbyt drogie jak na taką małą spółkę bez żadnych dochodów. Czy nie lepiej by było wynająć coś mniejszego w mniej popularnym miejscu i tańszym? Dodatkowo brakuje publikacji regularnych sprawozdań ze spółki, co aktualnie się dzieje w spółce i na jakim etapie produkcji są. Czy wy też macie swoje przemyślenia?