Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,78 zł , zmiana od tamtej pory: 282,02%

Fundamentalni Perła Analiza po raporcie za 3 kwartał

Wygląda, że rynek zapomniał o tej spółce analizując wyniki po 3 kwartał 2018r.

Wycena spółki 4,5 mln zł przy cenie 1,8 zł za akcje

Zajrzałem do bilansu : poziomy do 3,6 zł za akcje wydają się atrakcyjne dlatego wejście na obecnym poziomie w mojej ocenie niesie za sobą niskie ryzyko

link 

C/WK = 0,41
C/Z = 6,2

EV/EBIT = 2,66
EV/EBITDA = 1,24

Spójrzmy na kilka pozycji z raportu :

Środki na rachunku największe w historii 3,9 mln zł to blisko 87% obecnej wyceny
Trzeba sobie zadać pytanie na ile można wyceniać tę spółkę która posiada

Aktywa trwałe środki trwałe plus Inwestycje długoterminowe wartą 7,2 mln zł
Zapasy w kwocie 3,1 mln zł
Inwestycje krótkoterminowe na poziomie 4,5 mln zł
Należności na poziomie 5,3 mln zł
Plus inne składniki majątku ale skupmy się na tych wymienionych razem mamy : 20 mln zł

Zobowiązania spółki wynoszą 11,8 mln zł

20 mln zł - 12 mln zł daje nam 8,2 mln zł czyli blisko 3,6 zł za akcje ( wartość księgowa wynosi powyżej 4 zł ) moją metodą mamy wycenę bardzo bezpieczna

Czy można się do czegoś przyczepić ze mamy tak niską wycenę ? bo według mnie Fundamentalnie mamy szanse na zarobek

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
EKOPOL 0,00% 6,80 2026-01-05 15:52:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.