Wynika to z komunikatu o walnym i jego uczestnikach
Podano, że uczestnicy posiadają 87,97% akcji
Ja wiem, że te 12,03% nie jest FF bo z całą pewnością niektórzy z nich nie przekroczyli 5% o czym musieliby poinformować jednak jeśli jest równowaga posiadania akcji przez te dwa obozy (Pietrzaka i Bajora) to na pewno nikt z nich nie sprzeda swoich osłabiając swój wpływ na spółkę a jeśli nawet to tylko spekulacyjnie.
Niby obopólna zgoda na przesunięcie terminu walnego mogłaby wskazywać na możliwość zgody jednak ja na miejscu Pietrzaka w to bym nie wierzył nawet teraz gdy wiemy, że Jędruch złożył rezygnację a dlaczego?
Wszystkim wiadomo, że Pietrzak skupował akcje by tą większość uzyskać
Skoro skupił tyle a nie uzyskał większości na dodatek zarząd sprzedał po 14 zł akcje w pakiecie poza giełdą przeciwnikom Pietrzaka to znaczy, że też skupowali a więc jeśli wtedy nie mieli na myśli zgody, nie wyrażali poprzez swoje ruchy woli dogadania się to daję głowę, że teraz ich ruchy niby woli dogadania się są tylko dlatego by mieć trochę więcej czasu na odkup akcji (tutaj domniemam taniej ze względu na cenę)
Mając na uwadze powyższe uważam, że nie należy się wyprzedawać z tego waloru
Jest jeszcze pytanie i na dodatek najważniejsze
Dlaczego tak walczą?
Pietrzak na dzień dobry wniósł kontrakt
Czy chodzi o te przyszłe na rury dla gazoportu?
Przypominam, że to będzie ponad 970 km
Jest robiona dokumentacja modernizacji rurociągu Przyjaźń
Ktoś będzie robić rury dla rurociągu północnego
Na południu Europy pójdzie też rurociąg
a w Polsce? Mnóstwo rur dla wodociągów nowych i remont starych. Ogromna ilość przygotowanych projektów z dotacjami unijnymi
Spytam jeszcze raz, warto trzymać?