Witam.
Co za typ z tego prezesa, bardziej kłamliwego gościa dawno nie słyszałem. Cytat z jego dzisiejszego wywiadu
"My naprawiamy te błędy. Poprzednicy zaognili też relacje z akcjonariuszami mniejszościowymi, a my wychodzimy naprzeciw ich oczekiwaniom. Nasze zaproszenie to wyciągnięcie ręki, dzięki któremu akcjonariusze mniejszościowi mogą wyjść z zamrożonej inwestycji z godziwym zyskiem".
O czy on bredzi, nie każdy kupił na dołku, nie każdy uśredniał cenę. Pamięta on po ile Platfusy wprowadzały akcje Energi na giełdę bredząc o akcjonariacie obywatelskim. Przypomnę mu po 17.00zł. Więc dla niego po tylu latach upokorzeń, po zabraniu dywidendy ma on czelność mówić o godziwym zysku przy cenie 18,87zł
Czy nie widzi co się działo z pozostałymi energetykami (Eneą i Tauronem) ile one dały zarobić w tym roku.
JA oczekuję pokazania tej wyceny na której się opiera. Zresztą prędzej czy później będzie musiał ją pokazać przy procesach po ewentualnym przymusowym wykupie.
Moich akcji nie dostanie, jestem tutaj od samego początku Energi na giełdzie, przeżyłem wiele i wielu prezesów. Stratny nie jestem dzięki uśrednianiu i naprawdę mam czas by poczekać i się z nimi procesować. Inwestycję w Energę traktowałem jako mój fundusz emerytalny, uzbierałem przez lata 40.000.
Jedno co tylko u mnie się zmieniło, głosowałem na KO i powiem szczerze przyznaję się do wielkiego błędu, liczyłem naprawdę na zmiany, na rozliczenie tych wszystkich przekrętów poprzedników. Ale Fąfara przebija nawet Obajtka z tym swoim uśmiechem, zwodzeniem i kłamstwami..Ale człowiek uczy się na błędach i więcej mojego głosu i moich najbliższych już nie dostaną.
Tak więc walka dopiero się zaczyna.
Ciekawe jak głosował Nasz były Prezes Staszak, możemy się tylko domyślać. Czy to czasami on idąc do Orlenu nie miał dbać o Nasze interesy...