Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  14,08 zł , zmiana od tamtej pory: 5,97%

Emisja akcji kilka pytań

Witam, serdecznie. Widzę na forum cisza , sępy zlatują się pierwsze- a więc jestem. Wiele lat tu się kisi kluczowy termin się zbliża kurs nie ruszył obrotów brak ... Teraz pytanie do Was akcjonariuszy , pracowników , i przede wszystkim kółkowiczy choć Wy pewnie znając życie czekacie na okazje która może się nadarzyć ..

Co z emisją jaka może tu być i czy będzie ? Nie chcę sugerować ale chcąc zarobić muszę mieć kilka danych .

kto z was i dlaczego ?

1. Kupił akcje lub ich nie sprzedał i dlaczego ? ( zaznaczam kluczem jest koniec kwietnia i informacje po tej dacie )
2. Jeśli czekacie na emisję to jak obliczacie jej wartość i dla kogo ( Sztuczna inteligencja tu nie jest łaskawa )
3. Zakupy insajderów -- tu jest wręcz absurd - nie spotkałem sie nigdzie z takim zawzieciem i w dodatku z takim trikiem jak Pana Marcina - swoja drogą piękna akcja w celu optymalizacji :) trochę ostudziłą rozgrzane głowy .
4. Restrukturyzacja - pewnie sie uda bo wybory i wgl polityka .

Widze tu potencjał czytam, analizuje ale cena wejscia ma dla mnie znaczenie czy teraz teoretycznie 14 zł kupił bym wieloletni dołek pod odbicie ale widmo emisji podpowiada że dołek może być inny niż te 10-14 zł i ilość rozwodnienia ? co myslicie co radzicie ? chce zarobić i włożyć w to 100 - 200 tys w kilku zakupach ale decyzja jeszcze nie zapadłą - stoje obserwuję. szukam inspiracji, Jak wy to widzicie ?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PKPCARGO -1,19% 14,92 2026-05-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.