Spolka ma niezly zarzad i powoli zaczyna zarabiac
jednak jest to za malo w porownaniu ze strata 12 milionow
zarzad o ile wiadomo nie ukrywa ze chce nowa emisje bo ma ambitne plany a ja nawet nie wykluczam wejscia na glowny rynek za pare lat
w mojej ocenie scalenie bylo niezbedne zeby urealnic wycene spolki a nie jej płynność chociaż to tez wazne
a teraz trzeba sie zastanowic co bysmy sami zrobii na miejscu glownych akcjonariuszy maja chyba zamiar pzekazac do d24 dobra o duzej wartosci i generalnie plany przejec sa ciekawe ... ale kto za to zaplaci
Kasy wplaconej w poprzednich emisjach już nie ma. Jest strata. No trzeba to w wycenie uwzględnić.
Nawet najwieksze firmy wpadaja w problemy finansowe i tutaj zjazd z 20 groszy do 0,4 grosza tez nie jest jakims ewenementem
Pytanie czy wycena obecna jest właściwa...wydaje mi sie zę 20 do 30 groszy przy założeniu że stale będa zarabiac ok 100 .000 kwartalnie będzie OK
Jesli chodzi o emisje pytanie czy zrobia to za 3 mln akcji po 1 pln wyceniajac ze spolka zarabiajaca 0,4 mln i majaca 12 mln straty warta jest prawie 4 mln zlotych czt raczej za ten sam wklad dostaną 10 lub 20 lub 30 mln akcji
Jesli wklad ma byc duzy to raczej oni chca kupic spolke pytanie za ile
wiem ze obecna wycena wszystkich i mnie tez boli
pytanie tylko co zrobią głowni akcjonriusze
czy beda myslec o drobnych udziałowcach czy zadowola sie udziałem 5 do 10%
odpowiedzcie sami co byscie zrobili czy przejmowalibyscie sie dobrnica
czy
A. emisja po zlotowce (to by było fair i prezes bylby bohaterem)
B. czy emisja po znacznie nizszym kursie
Oczywiscie na chwile obecna emisja mozliwa jest tylko po zlotowce
Ale do przegłosowania na NWZA trzeba miec zwykłą przewagę głosów przecież drobni akcjonariusze nie pojadą i nie będą głosować przeciw.
Byloby ciekawym rozwiazaniem gdyby jeden z aktywnych akcjonariuszy zebral wszystkie akcje i postanowil postawic na swoim ale przeciez wtedy nie bedzie zadnego polaczenia z Polfinance raczej przekstałcenie D24 w Polfinance inną drogą
Ciekawa sytuacja
Ja coraz bardziej wierzę w D24 naprawde uwazam zarzad za ludzi ktorzy ostatecznie osiagna sukces
Pozostaje tylko pytanie o wycene czy nabywajac nowe akcje za wklady niepieniezne wycenia 10 20 30 czy 100 groszy
Co Wy byscie zrobiili ....
To tylko moje dywagacje i nie zamierzam nikogo namawiac do kupna lub sprzedazy
Osobiscie uwazam ze dzialania prezesa zwiększające płynność nazwijmy to tak byly nie na miejscu i nie były etyczne
Osobiuscie bardzo szanuje Prezesa i uwazam że jest gwarantem wzrostu wartosci spolki.
Może nie mam racji z tą emisja ale zycie uczy że nikt się z nami z drobnica nie liczy
Mozliwy jest tez scenariusz że główni udziałowcy skupuja akcje do 1 PLN żeby miec abolutna przewage na NWZA i robia emisje po zlotowce byloby to piekne i szlachetne i przywrociloby wiare w człowieka.
Pytanie czy wybiorą tę szlachetną drogę czy raczej po kilku miesiacach kiszenia się kursu na 20-40 groszach wylicza średnią ważona wolumenem obrotu i zrobią emisję
Byc może nawet po 30 groszy to byłoby dla drobnicy dla nas dobrym rozwiazaniem może te 10 to przesada ... to troche by była hucpa ale ktowie....
Zeby wam poprawic humor .... na D 24 stracilem dobre auto ... a te moje uwagi wynikaja po prostu ze smutku i rozgoryczenia nie winie za to zarzadu tak to bywa w biznesie teraz widze ze jest swiatelko w tunelu ale boje sie wchodzic po 40 groszy bo rozum podpowiada mi ze nowa emisja bedzie duzo taniej