Forum Giełda +Dodaj wątek
Mam pytanie!
Nie było mnie długo na forum i nie wiem co się dzieje. Jeśli wypłacą dywidendę 15 groszy przy kursie 6 groszy, to czy jak odetną te 15 groszy, to akcje będą warte -9 groszy. Czy w tym wypadku muszę dopłacić różnicę.
Ps. Co słychać u Grzegorza, który sprzedał cały swój majątek i swojego Golfa, żeby kupić tą perełkę.
Może powspominamy :

<<<<<<<
Tak pisał Grzegorz:
Witam posiadaczy waloru a także innych pereł GPW.
W ubiegłym tygodniu pisałem na temat kilku spółek niedocenionych nie odkrytych w tym sezonie.
Traf chciał że analizując spółki nie grane i totalnie zdołowane ze znakomitymi wynikami finansowymi i perspektywa rozwoju trafiłem na PSW Capital.

Analiza spółki i wydarzeń z nią związanych pokusiła mnie o analizę.
wynik:
Ostatni komunikat w którym zawarto bardzo ważne zdarzenia i plany spółki
- Makro zysk 11 mln -2011
za 2010 8,6 mln

Takie wyniki finansowe na rynku głównym są rewelacyjne, niestety cześć inwestorów nie dostrzega spółki ze względu na jej obecność na NC.

Niestety zarząd zaliczył kilka wpadek w perspektywie czasu bez znaczenia dla akcjonariuszy , mam na myśli przesunięcie wypłaty dywidendy jesienią 2011r co w rezultacie ma pozytywny wpływ na bieżące wyniki finansowe chociażby jednostkowo na wysokość dywidendy za rok 2011

2010- 8,6mln do podziału 0,18zł na akcję
2011- 11mln do podziału sami sobie policzcie .......... 0,24 zł na akcję przynajmniej taki teoretyczny wynik możemy przyjąć.

Niestety ubiegłoroczne wzrosty o blisko 80% czerwiec/lipec 2011 zniweczyły zawirowania na rynkach finansowych na świecie.

Kurs spadł do zatrważająco niskiej ceny 0,7zł .

Przełomowy w odwróceniu trendu był ubiegły tydzień a komunikaty ze spółki , perspektywy rozwoju i oświadczenie o nie przeprowadzaniu emisji dały silny impuls do wzrostów na tym walorze.

Kontrakt na węgiel do 100 mln $
patrz. poprzednie do 50 mln $

Macie tu perłę właściwie mamy a zasięg wzrostów nie jest dyktowany pogodą.

pozdroooo

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PSWCAPITA 0,00% 0,01 2014-04-04 14:52:05
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.