Forum Giełda +Dodaj wątek

dywergacje odnosnie giełdy tak z nudów sobie napisze ;]

Nie wiem czy podzielicie moje zdanie ale zauważyłem pewną tendencję na giełdzie praktycznie przy każdej spółce. Przykład mostostalexport na ktorym sie cos niedawno przytulilo. Spadek kursu na nieduzych obrotach natsepnie lekkie odbicie i kolejny duzy spadek kursu. Nastepnie wchodzi albo spekula albo ktos z wiekszym kapitalem i powoli zbiera przez pare sesji sobie po cichu. Po stronie kupna malo zlecen a po stronie sprzedazy wisi i wisi sporo. Nagle obkupiony grubasek wystawia zlecenie kuna na dużą sumę, a nawet kilku za nim idzie w slady i wisi sobie taki duzy pakiecik przez pare godzin. to co robi w tym momencie ulica ? kupuje drożej a grubasek albo "spółdzielnia " podbija lekko cenę. pozniej odpuszcza na 1 lub 2 sesje i znów ustawka duzego pakietu na kupno i w tym momencie duza dystrybucja z prawej strony. przychodzi moment wycofuja zlecenia a bidna ulica nie widzi nikogo po lewej stronie i zaczyna sprzedawac ;] ta sama sytuacja na chemosie i podobnie bedzie na polaqua zobaczymy kiedy ktos grubszy sie dołaczy?
  • dywergacje odnosnie giełdy tak z nudów sobie napisze ;] Autor: ~br

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
POLAQUA 0,26% 3,89 2013-10-17 14:16:19
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.