Winter Survival od Drago Entertainment ma szanse być największą polską premierą 2024 roku.
16 października podczas konferencji zostanie zaprezentowany gameplay Winter Survival, zaplanowane jest również spotkanie z twórcami, Q&A, omówienie sytuacji w spółce oraz rebranding, przedstawienie planów rozwoju oraz szczegóły dotyczące przejścia na rynek główny GPW które odbędzie się bez emisji nowych akcji. 25 października będzie mieć miejsce głosowanie dotyczące kandydatury pana Piotra Pągowskiego (dawniej CD Projekt przez 11 lat) na członka Rady Nadzorczej DRAGO Entertainment. Drago Entertainment ma w planach przejście z New Connect na GPW, KNF zatwierdziła prospekt. Proces przeniesienia notowań znajduje się w zaawansowanym stadium. Premiera gry Winter Survival odbędzie się 28 lutego
Program Konferencji:
- 25-lecie spółki
- rebranding
- omówienie sytuacji w Spółce
- plany rozwoju
- prezentacja gameplay Winter Survival i spotkanie z Twórcami
6.Q&A
GSS zwrócił się w 90 minut oraz sprzedał w ilości ponad 1 miliona egzemplarzy, PlayerTracker szacuje 1.3 mln.
W każdej chwili mogą podać datę premiery RDS który będzie większym hitem niż GSSTrzy zespoły produkcyjne w DRAGO, z czego jeden pracuje wyłącznie nad rozwojem Gas Station Simulator, drugi nad Road Diner Simulator, a trzeci nad naszym największym tytułem z nowego gatunku: Winter Survival
30 września 2022 pojawiła się wzmianka o rozpoczęciu prac nad Road Diner Simulator. Na moje oko to będzie kilka razy większy hit niż Gas Station Simulator. Minął równo rok, myślę że niedługo poznamy datę premiery, mam pewne przeczucia kiedy ale zachowam to dla siebie. Kilka premier w 2024 zrobi wynik
"W najbliższym czasie odbędzie się NWZA w celu powołania nowego członka Rady Nadzorczej Drago. Nasze szeregi wzmocnić miałby, rekomendowany przez Agio Smart Money, Piotr Pągowski. Uważam, że to świetny pomysł. Piotr swoje cenne doświadczenie biznesowe zdobywał w największych międzynarodowych korporacjach, od lat zasiadając w szeregach licznych Rad Nadzorczych. Wspierał rozwój takich podmiotów jak chociażby CD Projekt SA. Dodatkowo potwierdza to zaangażowanie funduszu i fakt, że jesteśmy dla Agio Smart Money strategiczną inwestycją długofalową" – mówi Piotr Żygadło, COO w Drago Entertainment SA.