Napisałeś tak:
"A ja kupuje i sprzedaję i zarabiam zakup po 0.25 sprzedaż po 0.32 teraz czekam jak spadnie na 0.24. Ustawiam się zawsze niżej niż kupiłem poprzednio "
Wybacz ale to jest strategia typowego potencjalnego Bankruta i Frustrata. Poczytaj bankiera jest ich tam pełno. Wytłumaczę ci, ponieważ jesteś poczatkujący.
Załózmy teoretycznie że linia trendu na tej spółce jest 25 gr. Kupiłeś znakomicie i sprzedałes (dlaczego?) po 32 grosze i ustawiłeś się po 24 grosze. Jeśli linia wsparcia jest na poziomie 25 groszy to szansa na zakupienie po 24 gr. jest znikoma. Jeśli nastapi przebicie lini wsparcia i puszczą SL to zakupisz akcje najdrożej jak można. Jeśli ta linia puści to będzie to leciało a ty zostaniesz z akcjami na peronie.
Ja wiem, że to NC ale na głównym rynku za taki numer zapłacisz drogo - zobacz jakies wykresy spółek po przełamaniu wsparcia.
Pewnie Cichy nie miał czasu na wytłumaczenie i nabazgrolił to co nabazgrolił. Taki tam skrót myslowy użył i z przekasem zaproponował poszukanie pracy.
Nie obrażaj sie tylko "ócz siem" bracie a wtedy liczba wpadek będzie mniejsza niż liczba trafionych inwestycji a o to chodzi przecież. Powodzenia.
Nie jeden raz warto kupic dzień później....:))) czyli filtr stosuj.