Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  4,93 zł , zmiana od tamtej pory: -34,08%

Do wszystkich, którzy zwątpili i stracili nadzieję

Po otrzymaniu pieniędzy z ugody (już po potrąceniu kwoty należnej Luksemburgowi), wartość księgowa spółki to lekko ponad 158.000.000 zł. Dzieląc to przez ilość akcji - jedna akcja jest realnie warta ponad 11 zł. Nie ma więc sensu oddawać jej po 4 czy 5 zł.

W ciągu ostatnich 6 dni obrócono 2.900.000 akcji spółki - co oznacza 20% wszystkich akcji! Ktoś je kupuje i patrząc na ilości kupowanych akcji - to jest ktoś duży. Poranne zrzuty są wykonywane po to, żeby nas wystraszyć i odebrać nam akcje, zmęczyć psychicznie. Głupie posty czołowych troli na tym forum również nie pomagają, bo rozsądne wpisy są miażdżone przez troli i spokojne, wyważone posty znikają w nawale trolowego ścieku.

Spójrzcie na inne spółki - jakie mają wskaźniki ceny/wk i ceny/zysku. Akcje spółek, które nie maja nawet grosza w kasie, latają na wysokich poziomach tylko dlatego że ludzie - często bez wyraźnych podstaw - wierzą w czyjąś przyszłość, a Magna, która ma realną, żywą gotówkę w kasie - jest sprowadzana do poziomu podłogi tylko przez strach i niepotrzebne emocje.

Wiem, że wszyscy mogliśmy zwątpić w zarząd i jego dobre intencje - ale spójrzcie realnie na wartość spółki: już dzisiaj mają 158 mln i tylko z tego powodu należy się za akcję minimum 11 zł - to jest realna, właściwa cena za akcję.

Nie działajmy na swoją własną szkodę, nie pozwalajmy odebrać sobie akcji, nie wystawiajmy pakietów na sprzedaż, bo to tylko obniża kurs.

Jestem na spółce od 3 lat. Chwil zwątpienia, znużenia - było trochę, ale trzymała mnie kwestia odszkodowania. Dziś wiem, że moze nie jest w 100% tak, jak było planowane, ale wiem, że to, jak wygląda teraz kurs Magny, to jest sztuczna kreacja i gra na zmęczenie mniejszego akcjonariatu i zmęczenie nas.

Trzymajmy się razem, my, rozsądni. Wszystkiego dobrego.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
06MAGNA 1,88% 3,25 2025-11-12 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.