nie naganiajcie na coś, o czym nie macie pojęcia.
Spółka przekazała informację o wyniki głosowania. Potrzebna jest decyzja sądu. Wydaje się ona formalnością, ale zwracam jeszcze uwagę na kwestie bieżącej działalności spółki - w każdym raporcie macie podkreślone ryzyku zakończenia działalności. Należy pozytywnie ocenić redukcję kosztów, ale z drugiej strony przychody są na mizernym poziomie.
I tutaj przechodzimy do drugiej kwestii, czyli umów. Niektórzy piszą o umowach "z całym światem". Wystarczy, że spółka podpisze jakąś mierną umowę z firmą z danego kraju i już piszecie o całym państwie. EFEKT HALO w czystej postaci.
Może was uświadomię:
https://ri.braster.eu/pl/aktualnosci
Może niektórych to zdziwi, ale wpisy z relacji inwestorskich są z 2019 roku!!! Umowa z Indiami, no brawo! Całymi Indiami? Z ich służbą zdrowia? Nie! Dopóki nie będzie FUNDAMENTALNEGO info o umowie za kilka ładnych baniek USD czy EURO, to ta spółka nie generuje przychodów, aby, jak co niektórzy marzą, akcja kosztowały 30 zł.
Co do ceny 30 zł. To już przykład efektu zakotwiczenia. Wy macie pojęcie dlaczego braster kosztował 30 zł? Musicie wrócić do lat z prezesury Halickiego. Jego opowieści o potędze, biurze na Stadionie Narodowym, podróże dookoła świata nakręcały spekulantów. Sen o domach z basenami zderzył się z rzeczywistością, a tak szczegółowo z opiniami leśnych dziadków i lobby mammografii. Badania za darmo (płacą podatnicy), miliony zaangażowane przez samorządy, mentalność kobiet w wieku 50-60 lat, lobby leśnych dziadków lekarzy plus nie do końca przychylne wyniki badań sprawiły, że produkt/usługa po prostu nie przyjął się.
Miałem takie optymistyczne podejście w czasie covid-19, czyli ogromne zapotrzebowanie na e-usługi. W mojej opinii NIC Z TEGO. Rozgrzane telefony o których mówił prezes to chyba jednak bajka:
https://comparic.pl/braster-otrzyma-spore-dofinansowanie-rozmowa-z-prezesem-dariuszem-karolakiem/
Dzisiejszy wystrzał fajny! Ktoś, kto kupił po 60 gr, mógł zgarnąć niezły procent. Dla mnie TO NIE TEN CZAS. Nie wchodzę z drobnymi, a ryzyko jest tutaj zbyt duże.
POWODZENIA!!!!!