Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  31,80 zł , zmiana od tamtej pory: 232,70%
Bez trolowania, zaklinania rzeczywistości, tyko fakty i tylko wypowiedzi akcjonariuszy ze wskazaniem posiadanego pakietu ale bez ceny zakupu. Ja mam nieco poniżej 500 akcji. Póki co na plusie ale już niewielkim. Fakty są takie:
1. Zysk za 2022 był super
2. Niestety 4kwartal był po prostu słaby
3. Na konferencji wynikowej były super zapowiedzi a potem w innym wywiadzie. Niestety już koniec kwartału a nowości nie ma. Jest tylko zapowiedź ułamkowych pod koniec kolejnego kwartału zatem bez szału, rozczarowanie.
4. Prezes nie dotrzymał słowa z nowością w tym kwartale
5. Dywidenda mniejsza niż spodziewana i zapowiedziana, bo prezes mówił ze będzie celować w środek wartości 50-100%
6. Nie wiadomo jaki wynik za 1q23. Konkurencja podała prognozę ze może byc słabo
7. Super akwizycja nowych klientów
8. Nie wiadomo ile z tych nowych tylko sprzedało darmowa akcje i słuch po nich zaginął
9. Niejasne zasady skupu
10. Ktoś od 8 marca wali akcjami w rynek na potęgę i trudno tego nie zauważyć. Kurs zaraz otrze się o 30 złotych albo i zejdzie niżej

Tyle ode mnie. Mam mocno mieszane odczucia. Nie wiem czy nie sprzedać i odkupić taniej po dywidendzie. Już i tak żałuje ze nie sprzedałem na początku miesiąca. XTB to moja największa porażka bo masa nerwów, trzymałem to ponad 2 lata a zysk tak naprawdę podobny do tego co miałbym z lokaty bankowej bez żadnych stresów.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
XTB -0,97% 105,80 2026-04-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.