Witam.
Chciałbym wyjaśnić o co chodziło mi z tymi - minimalnymi przychodami w raporcie. Cytuję:
Z tego powodu Termo2Power S.A. musi zainwestować w demonstracyjną pełnowymiarową jednostkę kogeneracyjną, w rzeczywistości będzie to pierwsze zamówienie dla zewnętrznej firmy z Ottaviano (Włochy), która zapłaci jeżeli jednostka będzie działać przez 3 miesiące zgodnie z wymaganą specyfikacją. Do momentu, gdy Spółka otrzyma płatność za tę jednostkę, dochód ze sprzedaży energii elektrycznej do sieci zostanie podzielony między centrum ogrodnicze z Ottaviano a Spółkę. Centrum ogrodnicze zainwestuje w roboty budowlane i maszynę (rębak, rozdrabniacz) do produkcji zrębków z biomasy odpadowej. Wyraziło zgodę na to, aby przedmiotowa jednostka pełniła rolę demonstratora, a potencjalni klienci mogli się z nią zapoznawać i odwiedzać miejsce jej lokalizacji .
Paweł, już raz liczyłem ile T2P mogłoby zarobić sprzedając energie elek. Dochód ze sprzedaży musi pojawić w raporcie, choćby minimalny. Natomiast dla nas byłby to jasny sygnał, że cud urządzenie działa, że wpłyną pieniądze za pierwsze sprzedane cud urządzenie, i podpiszą umowę na sprzedaż następnych.
Na dzień dzisiejszy wiemy, że już jedno demonstracyjne urządzenie ( o mocy 50 kWe ) jest, ale nic więcej. Wiemy, że mieli zbudować następne ( o mocy 200 kWe ) zbudowali, działa.....ze strony firmy cisza. Mieli problemy z komorą spalani, zgazowarką, co miało wpływ na testy emisji gazów...... ze strony firmy cisza. Coraz więcej pytań, co raz mniej odpowiedzi.
Jeszcze jedna sprawa, nie jestem w stanie zweryfikować informacji odnośnie p. Kosińskiego lub tego chorego chłopaka, ale zakładam że to prawda, że pieniądze ze sprzedaży akcji poszły na ratowanie zdrowia lub życia. Mam ogromną nadzieję, że próby powrotu do zdrowia zakończą się pełnym sukcesem i Ci ludzie będą mogli wrócić do normalnego i spokojnego życia.
Pozdrawiam serdecznie.