Forum Forex +Dodaj wątek
Pamiętasz od czego się zaczęło ? Zwróciłam Ci uwagę, że z pogardą piszesz o ludziach i nie szanujesz ich. To wywołało u Ciebie agresję. Od razu uznałeś, że jestem zwolenniczką sprowadzania rzeszy imigrantów do Polski. To nie jest to samo. Ale myślę, że uchodźcom powinno się jakoś pomóc.
W wątku „Gdzie jest Stella” znów napisałeś jakieś treści rasistowskie, które zostały usunięte przez moderatora. Niszczysz to forum. Kilka postów później piszesz, że to ktoś sieje nienawiść. Zwróć uwagę, że w ludziach tej nienawiści nie ma – ona jest w Tobie. To niszczy Ciebie. Jesteś zaślepiony nienawiścią do każdej inności – do semitów, muzułmanów, gejów, ludzi o innych poglądach politycznych itd. Nie akceptujesz inności, chcesz ją zniszczyć.  Nie szanujesz ludzi, obrażasz ich (mnie kilka razy), wywalasz z siebie agresję. To, co dajesz ludziom i światu dostaniesz kiedyś z powrotem od nich, bo sprawdza się w życiu, że co daliśmy z siebie to do nas powraca.
Domyślam się, że jesteś praktykującym katolikiem i uważasz się za dobrego katolika. Jednak samo chodzenie do Kościoła co niedzielę i chodzenie do spowiedzi nie wystarcza. Tu mała dygresja – wyobraź sobie sytuację, gdy mąż notorycznie leje żonę, ale chodzi na mszę co niedziela i biega do spowiedzi, odklepuje modlitwę jako pokutę, po czym wraca z niej i znów leje żonę – czy to dobry katolik ?
Podstawowy nakaz to żyć zgodnie z przykazaniami Najwyższego. Jednym z głównych przykazań jest miłość bliźniego. Każdy człowiek jest Twoim bliźnim. Syryjczyk też. Czy żyjesz zgodnie z tym przykazaniem ? Moja prośba do Ciebie – zanim zrobisz coś, powiesz lub napiszesz przeciwko drugiemu człowiekowi przypomnij sobie o tym przykazaniu.
Na pożegnanie ode mnie z dedykacją dla Ciebie
https://www.youtube.com/watch?v=0yBCbte8rq4