Dobry wieczór!
Wiecie, że rzadko tu piszę, może raz na kwartał bo generalnie to forum chyba jest jednym z gorszych na bankierze, jeśli chodzi o poziom kultury, merytorykę i jakość wypowiedzi. Wiecie, że od kilku lat namawiam Was ( a przede wszystkim prawdziwych inwestorów) do cierpliwości i chłodnego patrzenia na tę spółkę. Owszem można zarobić tu parę złociszy kręcąc kółka, ale prawdziwi kółkowicze sprzed lat typu Kolarz już dawno z tego forum zniknęli. Zabił ich skokowy wzrost ( a czasem spadek) wyceny akcji, konsekwentne zarządzanie i rozwój firmy, bez ESPI co 2-gi dzień bez mega niespodzianek. Wiem, że są tu ludzie, którzy zarobili tu sporo kasy z dywidend, przy jednak systematycznym wzroście kursu. Wiecie, ktoś taki nie podnieca się wzrostem 2-3 % w ciągu dnia, nie załamuje go nawet 20% procentowy spadek wyceny, bo wie, że zarobił już kilkaset procent i wie, że dobrą spółkę należy traktować jako inwestycję, a nie jak gorący kartofel na kilka dni. I taką spółką jest XTB może czasem trochę nudną z przestojami, jednak przez kilka ostatnich lat jedną z najlepszych na GPW. Ja mam to szczęście należeć do tej grupy ludzi, którym XTB bez względu na kurs dało luz finansowy i poczucie dobrze zainwestowanych pieniędzy. Co będzie za miesiąc, rok tego tak na prawdę nie wie nikt bo " dziwny jest ten Świat".
Ale się rozpisałem. Pozdrawiam tradycyjnie Cierpliwych, a Wszystkim Wam życzę udanych inwestycji.
P.S> Mam nadzieję, że PUMA jeszcze z Nami- specjalne pozdrowienia.