Skąd to podniesienie ceny ? 29 czerwca kupili 47 tys akcji po 7 zł tak mówi info. Ten zakup zobligował ich do zrobienia wezwania bo po nowelizacji jak ktoś ma pomiędzy 50 a 66 i dokupi musi robić wezwanie. Więc skąd wzięło się 8 zł nie było takich informacji cena początkowo miało być 7.73 według średnich . W międzyczasie nie było żadnej transakcji bo i liczby w zamiarze ogłoszenia wezwania a samym wezwaniu się zgadzają . Więc o co chodzi z tym 8 zł ? Rozumi to ktoś ? Druga kwestia że po zmianie przepisów oni kupując akcje doskonale wiedzieli że będą musieli zrobić wezwanie. Takie kupowanie po 1 procent akcji nie zmienia i nie zmieni układu sił są oni i są fundusze status qwo. Więc być może robią to po to żeby faktycznie kiedyś ta spółkę przejąć wyprowadzić .Nie zrobią tego bez funduszy kiedyś musi być to kluczowe zagranie . Tak myślę że może teraz są te sprzyjające okoliczności. 7 mln w kasie 7 wpadnie zaraz zasądzone. Oni dostaną napewno finansowanie na wezwanie od jakiegoś banku bo bank widzi zabezpieczenie w spółce . Więc czemu nie teraz jakieś godziwe ( choć na pewno nie będzie to godziwa cena ) podwyższenie ceny i koniec dziękujemy wszystkim wyprowadzamy z GPW wypalamy dywidendę spłacamy wierzyciela i koniec dalej idziemy sami. Myślę że zrobili by to kwestia oczekiwań funduszy i ochoty do zapłacenia tej ceny bo reszta się już nie liczy jak podniosą do poziomu akceptowanego przez fundusze to i drobni te swoje grosze sprzedadzą. Więc może to tym razem jest już zagrywka końcowa wszak jak nie dziś to kiedy ? Bo mogło by być też tak że oni wcale nie chcą wychodzić z GPW i płacić komuś za akcję jak i tak mają pełnię władzy ale po co kupowali by co chwilę nowe pakiety ? Więc ja kibicuje takiej pewnej miłej wiadomości w espi tydzień przed końcem wezwania . No ale się okaże nic na to póki co nie wskazuje . Fundusze oświadczenia też pewnie nie wydadzą bo ich postawa przy tej cenie jest oczywista. Ale kto wie co tam za kulisami się dzieje.