Oto karty które są w rękawie - tylko trzeba schylić się i chcieć tam zajrzeć.
Francuci wzieli 83% emisji (seria S) wynoszącej 750K akcji. Emisja ta nie mogła być większa. Czy to oznacza, że jakby nie było górnego limitu (poniżej uchwała) to objęliby więcej?
(...) W dniu 28 czerwca 2024 roku, Walne Zgromadzenia Akcjonariuszy w drodze Uchwały nr 18a, przyznało Zarządowi upoważnienie dokonania podwyższenia kapitału zakładowego Spółki poprzez emisję nie więcej niż 750.000 (siedemset pięćdziesiąt tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela. Powyższe upoważnienie zostało udzielne do dnia 30.06.2027 r. (...)
druga sprawa:
w raporcie rocznym za 2024 mamy przychód od agencji wywiadowczych 4,7 mln PLN, w 2023 było to około 2 mln PLN. Ja nie widziałem kontraktu z agencją wywiadowczą w 2024. Zatem to mógł być pilot, może to pilot tego na co czekamy i o czym pisze sama spółka w raporcie
(...) Nasze projekty w europejskim sektorze rządowym w 2024 roku były przełomowe. Oczekujemy, że te
zaangażowania przełożą się na bardzo duże sprzedaże na zupełnie nową skalę, z których część ma się rozpocząć
w tym roku. Przebudzenie europejskiego rynku obronnego stanowi dla DataWalk czynnik napędowy, dodatkowo
wzmacniając te możliwości (...)
Nie ma wielu agencji wywiadowczych w FR, są dwie (od bezp. wew. i zew.)
zacznijmy od wew:
Direction Générale de la Sécurité Intérieure (DGSI) to francuska agencja bezpieczeństwa wewnętrznego – odpowiednik MI5 w Wielkiej Brytanii czy ABW w Polsce
DGSI odpowiada za bezpieczeństwo wewnętrzne Francji, a jej główne zadania to: Zwalczanie terroryzmu i ekstremizm, Kontrwywiad (ochrona przed obcymi służbami), Zwalczanie szpiegostwa przemysłowego, Cyberbezpieczeństwo i ochrona infrastruktury strategicznej, Monitorowanie zagrożeń hybrydowych (np. dezinformacji)
Liczba pracowników: ok. 4 000 (z tendencją rosnącą)
Budżet (2023): ok. 650 mln euro
Kierownictwo: od 2017 roku agencją kieruje Nicolas Lerner
ta druga jest niemniejsza
wystarczy aby top management od nowego intestora z tych agencji znał się z kimś z top managementu z tych agencji aby wiedzieć jaki jest potencjał spółki w najbliższej przyszłości.
Mam nadzieje, że na tym forum są osoby, które skupiają się na meritum sprawy a nie na szumie. Ta spółka to rewolucja