stwarzam ten wątek dla własnej wygody, bo już się gubię w natłoku wpisów, a padła wczoraj deklaracja, która mnie zaskoczyła.
A jak trzeba będzie do niej wrócić, to łatwo znajdę.
Otóż jeden z uczestników forum napisał coś takiego:
wątek: Apel
Re: A ja mam kupione po 11 groszy i czekam !!! Autor: ~11groszy [31.2.7.*] 2015-05-27 00:36
Na dużo wyższą cenę i Wam panowie też radze kupować teraz i nie czekać na spadki ponieważ może być tak jak na Interbud Lublin i trzeba będzie kupować po 20 gr .
Oczywiście spadek też jest możliwy ale moim zdaniem Budim ex jest PROROKIEM w zakresie trendu w budowlance na najbliższe lata.
~ wp1 trafnie opisał możliwe zagrożenia dla polimexu i to pokazuje ,że zna spółkę .Jednak moim zdaniem jest pesymistycznie nastawiony .
Ja uważam ,że polimax za rok po wynikach za 1- szy kwartał 2016 r będzie kosztował okolo 45 groszy -kapitalizacja około 2mld zł .
Wtedy sprzedam moje akcje i przekaże w darowiźnie 10 tys .zł dla ~wp 1 , mówię poważnie i słowa dotrzymam !Także nawet jeżeli ~ wp1 sprzeda teraz polimex po 10 gr a akcje zdrozeja na powiedzmy 50 groszy to i tak 10 tys .zł ~wp 1 będzie miał odemnie !!!Póki co uważam ,że po ogłoszeniu nowej strategii kurs ruszy do góry, ale to dopiero w czerwcu
koniec wpisu.
Drogi kolego, mnie na tym forum:
przeklinana się – i dziękuje,
dyskredytuje – i przyznaje rację,
obdarzana inwektywami – i broni przed nimi,
ale kasy, to jeszcze nikt mi nie ofiarowywał.
Co kieruje kolegą, że składa taką deklarację – nie mam pojęcia. Skwituję ją jednak tak.
Ja od kolegi tą kasę przyjmę. I możemy z nią pójść w trzech kierunkach:
przekażemy bardziej potrzebującym /co uzgodnimy wspólnie/,
pójdziemy w tango po Krakowie, bo ja rozrywkowy człowiek jestem,
zainwestujemy na GPW, bo z dychy to już można trochę kasy zrobić.
Osobiście optuję za tą trzecią opcją, ale to darowizna kolegi , to kolega zdecyduje.
pozdrawiam