1. Symbio - poczytajcie raporty miesięczne, raport za Q4, inne raporty i zobaczcie jak odbudowała się firma po przejściach.
2. M-FOOD - tam cały biznes jest w spółce zależnej (Corpo) więc trzeba patrzeć na skonsolidowane sprawozdania finansowe; pwoeim krótko - kapitalizacja 30 mln zł, skonsolidowana EBITDA za 2014 ok. 8 mln zł a skonsolidowane przychody za 2014 to 114 mln zł.
Uprzedzam wszystkich potencjalnie zainteresowanych, że płynność tam jest niewielka. Dodatkowo na Symbio rzeczywisty ff szacuję na około 45-50 tys. akcji, nie więcej.
Każdy niech sam podejmie decyzję, ja wskazuję tylko papiery godne zainteresowania, gdzie spółki prowadzą rzeczywistą a nie wirtualną działalność i mają rzeczywiste przychody. Czy ulokujecie kasę (jak czytam ile niektórzy zainwestowali to całkiem nie małą) w spółki prowadzące realny biznes czy w takie wałki jak UBT to już będzie tylko wasza decyzja.
Jeszcze jedno, ja na tych spółkach, przy obecnych poziomach nie zamierzam sprzedawać posiadanych akcji. Dla mnie na Symbio to cena 8-10 zeta za 2-3 lata, a na M-FOOD to 2,5 zł.