Forum Giełda +Dodaj wątek

czy jest możliwa strata za IV kwartał 2012 r.????

czy jest możliwa strata za IV kwartał 2012 r.????

pytam bo zauważyłem, że zysk za III kwartał uwzględnia jednorazowy dochód za prace montażowe w kwocie 1,8 mln zł. Jednocześnie w III kwartale nie było odpisu na amortyzację, która zwykle wynosiła ok 1 mln zł. Realnie wydaje mi się, że faktyczny zysk porównywalny z wcześniejszymi kwartałami wyniósł ok. 400 tys. zł. Wydaje mi się, że faktycznie zysk spada i rodzi obawy o wyniki za IV kwartał, który może być nawet ujemny. Kiedy doczekamy się realnych wysokich dodatnich przepływów pieniężnych. W momencie debiutu na głównym rynku GPW (ponad 2 lata temu) prezes obiecał, że już 2011 r. będzie bardzo dobry. Minęło 2 lata i nie ma ani znaczących dodatnich przepływów pieniężnych ani zysku.
  • czy jest możliwa strata za IV kwartał 2012 r.???? Autor: ~mt80

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
KREC 0,00% 22,70 2022-09-15 09:28:29
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.