skoro prezes chce wyplacic 9 gr dywidendy a to prawie 100% zysku z ubieglego roku to chyba jasne ze 2025 bedzie znacznie lepszy niz 2024. ja obstawiam ze 2025 juz w tej chwili jest lepszy niz 2024 tylko ulica jeszcze o tym nie wie bo innaczej rzucilaby sie na akcje i szarpala jak Reksio szynke.
w momencie kiedy wplynie kasa z Microsoftu (to juz jest uzgodnione i przyklepane wiec nasz szeryf wie ile MELONOW przytuli firma) dlatego tak ochoczo rozdysponowal zysk z 2024.
zakladajac czysto teoretycznie te 76 mln zl z Microsoftu rocznie (tak jak spekuluja forumowicze) to daje 1zl+ na akcje => to powinno spowodowac SKOKOWY WZROST kursu akcji z obecnych 3.50zl na okolice 25 do 35 zl.
Do tych 76mln dochodza regularne zyski ze sprzedazy EA do firm bezposrednio z XPL i nowe umowy generowane w Indiach, w USA, w Afryce, niedlugo Chiny. Jesli skalowanie EA i testow dobrze sie sprzeda na calym swiecie to tu mozemy miec gruby doplyw $$$ i byc moze 1zl+ na akcje to bedzie malo, moze wtedy bedzie gadka o 2zl+, czy to za duzo ?
czy tak bedzie ? czy ja cos zle analizuje ? bo smierdzi mi tu bardzo duzym doplywem gotowki (wiadomo ze za 2025 wplynie tylko za czesc roku, ale za 2026 powinno byc juz z grubej rury). To jest cos podobnego do tego co Telegram mial dostac od xAI (stala kasa plus % od sprzedazy).
Marysiu z Wasami - co tam mowi szklana kula ? ewentualnie co mowia waciki, ktore juz nabylas na poczet dywidendy 9gr na akcje ?
Czy nie masz czasu odpowiadac bo golisz brode i zabierasz sie za plecy ?