Po pierwsze to dobrze poukładana spólka finansowa z ciekawym, nowoczesnym portfolio.
Po drugie, bo nadal jest bardzo tania wskaźnikowo, zarówno w szeroko rozumianej branży jak i na rynku New Connect
Po trzecie, bo od kilku kwartałów rosną przychody i zyski netto
Po czwarte, wyniki I kwartału 2026 r. pokazują prawdziwą dynamikę pomimo dużych kosztów
Po piąte, chyba najważniejsze jak dla mnie to zdanie Zarządu:
Spółka podejmuje kolejne kroki mające na celu ekspansję na rynki zagraniczne. Trwają zaawansowane
rozmowy zarówno z potencjalnymi partnerami, jak i instytucjami finansowymi w Europie.
Za tym kryją się prawdopodobnie konkrety, które spowodują, że spółka będzie warta o wiele więcej niż ja sobie wyobrażam. ATREM gdy kupowałem po kryzysie, a właściwie w trakcie kryzysu COVID po cenie 2 zł było ryzykiem. Ilu forumowych znawców pisało o groszówkach, itp. Tymczasem po pięciu latach z 2 zł za jedną akcję mam dziś 58 zł a momentami było już 67,8 zł. Do tego doliczyć muszę 4 dywidendy coś koło 2,9 zł. Kto by w to uwierzył w 2021 r. Wystarczyło przeanalizować, kupić, zakopać. To samo ELEKTROTIM, ASBIS.
Po co bawić się w groszowe zyski, tracić czas, kasę dla brokera.
Tutaj rekordowe HH to dla mnie śmiech. Ale za 4-5 lat licze na przebicie zysków na ATREM., czyli0 ponad 25 razy w górę.