Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  19,80 zł , zmiana od tamtej pory: -21,72%

Czekanie na efekty

kupiłem akcje tej firmy bo uznałem, że jest na fali transformacji energetycznej i skoro ma produkty, które mogą generować zyski to powinna być dobra inwestycja. Liczyłem na szybkie zyski, ale jestem zmuszony poczekać na te przyszłe, bo straty ma procentowo wysokie. W wypowiedzi p. Prezes widzę pozytyw. Dążenie do monetyzacji. Często nasi biznesmeni fiksują się na inwestycje i rozwój. Budują coś i zanim to zacznie przynosić zyski mają już w głowie nowe projekty i im poświęcają siły, zapominając o budowaniu rynku dla wcześniejszych projektów. Zawsze w takich sytuacjach osobiście buntuję się. Albo wcześniejsze prognozy były przemyślane albo nie. Skoro dokładamy do nich kolejną inwestycję z odroczonymi przychodami, to kiedyś musimy wpaść w ślepą uliczkę. Prognozy nie powinny zmieniać się co chwilę, bo akcjonariusze nabierają wątpliwości co do profesjonalizmu zarządu. Spółki publiczne powinny dbać o zaufanie inwestorów. Powiedzieliśmy A, to to zróbmy do końca zanim powiemy B, bo inaczej będziemy w ciągłym rozkroku. Tyle publicity było na temat innowacyjności produktów MLS i tego z jakim zainteresowaniem one się spotykają. A potem mizeria. Buńczuczne zapowiedzi 400 mln zł. Jak mężczyźni nie potrafią to niech kobieta im pokaże, co to znaczy działać targetowo, na wyznaczonych wcześniej celach. Martwi mnie tylko to, że próba wejścia na rynek amerykański przerasta tak bardzo zdolności produkcyjne spółki. To oznacza bowiem kolejny portfel szybkich inwestycji do poniesienia. Czyli kolejny raz prognozy pójdą się walić. A efekty znów będą się oddalać w czasie. Taka strategia nie przypadnie raczej mi do gustu. Tyle jest jeszcze do zrobienia w kraju i w UE. Zróbcie to do diabła. Wygenerujcie pierwszy mld obrotów w ciągu 2 lat!
  • Czekanie na efekty Autor: ~kowalpik

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MLSYSTEM -1,80% 19,60 2026-02-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.